Foto

Romania va debuta impotriva Georgiei la FIBA U18 Women's European Championship, Division B

Reprezentativa feminina de junioare a Romaniei va debuta vineri, de la ora 21:15, in cadrul FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, tinerele tricolore pregatite de antrenorul Catalin Tanase urmand sa evolueze impotriva selectionatei similare a Georgiei. Nationala noastra a ajuns de mai multe zile in Austria, gazda intrecerilor continentale, testandu-si fortele in cateva meciuri test impotriva selectionatei similare a tarii gazda iar astazi staff-ul tehnic a participat la sedinta tehnica de validare a participantelor. Toate meciurile din cadrul turneului continental din Austria vor fi transmise in direct in regim streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018/videos.
 
Intrecerile din cadrul FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, Austria 2018, vor debuta vineri, cu 24 de echipe nationale la start, printre care se numara si reprezentativa feminina de junioare a Romaniei. Conform tragerii la sorti anuntate de FIBA, tinerele tricolore pregatite de antrenorul Catalin Tanase vor evolua in cadrul Grupei A impotriva selectionatelor similare ale Georgiei, Islandei, Portugaliei, Finlandei, si Ciprului. Dupa o lunga perioada de pregatire la Oradea si cateva meciuri de verificare, nationala noastra a plecat in urma cu cateva zile in Austria pentru a-si testa fortele inaintea competitiei continentale impotriva selectionatei tarii gazda. In aceasta seara a fost programata sedinta tehnica de validare a echipelor participante, pe lista nationalei Romaniei fiind prezente urmatoarele sportive:
 
Irina Parau – NBS Cluj-Napoca
Maria Ferariu – CSU Olimpia Brasov
Nicolett Orban – NBS Cluj-Napoca
Carla Popescu – CSS Targoviste
Alexandra Ghita – CSS Targoviste
Laura Vaida – CSS Targoviste
Denisa Vati – CSS Targoviste
Stefania Catinean – CSS Targoviste
Helga Csurulya – KSE Tg. Secuiesc
Sonia Cazacu – Olimpia Bucuresti
Ilinca Paun – Olimpia Bucuresti
Claudia Cristea – CSS Targoviste
 
Staff-ul tehnic roman este format din Catalin Tanase, antrenor principal, Larisa Toma si Radu Alexandru (secunzi), Monika Boriga-Brosovsky (coordanator) si Andreea Goanta (fizioterapeut).
 
Conform calendarului competitional, Romania va juca in Grupa A dupa programul afisat pe site-ul oficial al intrecerilor - http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018/team/Romania#tab=games_and_results
 
Dupa disputarea meciurilor din faza grupelor, primele doua clasate vor accede in sferturile de finala, echipele situate pe locurile 3 si 4 vor intra in batalia pentru locurile 9-16 iar echipele situate pe locurile 5 si 6 vor continua competitia in grupa valorica pentru locurile 17-24.
 
Toate meciurile din cadrul turneului continental care se desfasoara in trei orase din Austria vor fi transmise in direct in regim streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018/videos.   

Parteneri