Foto

Romania va debuta impotriva Norvegiei la FIBA U18 European Championship, Division B

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei va debuta vineri, de la ora 15:15, in cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, tinerii tricolori pregatiti de antrenorul Hristu Sapera urmand sa evolueze impotriva selectionatei similare a Norvegiei. Nationala noastra a ajuns de miercuri in Skopje, gazda intrecerilor continentale, si a efectuat astazi un prim antrenament de acomodare iar diseara staff-ul tehnic va participa la sedinta tehnica de validare. Toate meciurile din cadrul turneului continental din Macedonia vor fi transmise in direct in regim streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18b/2018/videos.
 

Intrecerile din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, Skopje 2018, vor debuta vineri, cu 24 de echipe nationale la start, printre care se numara si reprezentativa masculina de juniori a Romaniei. Conform tragerii la sorti anuntate de FIBA, tinerii tricolori pregatiti de antrenorul Hristu Sapera vor evolua in cadrul Grupei A impotriva selectionatelor similare ale Norvegiei, Portugaliei, Poloniei, Elvetiei si Belarus. Miercuri dupa-amiaza, nationala noastra a ajuns in Skopje, gazda intrecerilor contineentale, iar astazi a efectuat deja un prim antrenament de acomodare. Diseara este programata sa se desfasoare sedinta tehnica de validare a echipelor participante, pe lista nationalei Romaniei fiind prezenti urmatorii sportivi:   
 
Andrei Arion – Steaua CSM EximBank Bucuresti
George Vlad- CNAV Bucuresti
Filip Macavei – Agronomia Bucuresti
Radu Voinescu – Agronomia Bucuresti
Mihai Maciuca – Phoenix Galati
Victor Dudas – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Aurelian Gavriloaia – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Matei Balteanu – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Bogdan Penciu – BC SCM Timisoara
Luca Vasile  - Agronomia Bucuresti
Mihnea Brie – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Marcu Badiu – Gelisim Koleji Spor Kulubu Izmir
 
Din staff-ul tehnic al nationalei U18 a Romaniei fac parte Hristu Sapera, antrenoror principal, Dan Ioan si Cristian Jakab, antrenori secunzi, Radu Cosmin, preparator fizic, si Catalin Neculai, fizioterapeut.
 
Conform calendarului competitional, Romania va juca dupa urmatorul program:
 
Norvegia – Romania (27.07.2018, ora 15:15)
Romania – Portugalia (28.07.2018, ora 18:30)
Elvetia – Romania (29.07.2018, ora 18:30)
30.07.2018 este zi de pauza pentru toate echipe
Romania – Polonia (31.07.2018, ora 22:00)
Romania – Belarus (01.08.2018, ora 22:00)
 
Dupa disputarea meciurilor din faza grupelor, primele doua clasate vor accede in sferturile de finala, echipele situate pe locurile 3 si 4 vor intra in batalia pentru locurile 9-16 iar echipele situate pe locurile 5 si 6 vor continua competitia in grupa valorica pentru locurile 17-24.
 
Toate meciurile din cadrul turneului continental din Macedonia vor fi transmise in direct in regim streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18b/2018/videos.

Parteneri