Foto

Romania va debuta vineri in cadrul Europenelor U18 de la Tallin

Reprezentativa masculina U18 a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre Tallin, unde va participa, in perioada 28 iulie – 6 august, la intrecerile FIBA U18 European Championship 2017, Division B. Delegatia tricolora este condusa de vicepresedintele FRB, Gheorghe Muresan, si coordonata de antrenorul federal Claudiu Fometescu, iar din staff-ul tehnic fac parte antrenorul principal Milan Sokic, secunzii Dan Ioan si Tiberiu Minca, preparatorul fizic Milan Vasovic si fizioterapeutul Daniel Popescu.
Conform datelor oficiale transmise la FIBA, in urma campaniei de pregatire si a meciurilor de verificare sustinute in ultima luna, antrenorul Milan Sokic s-a decis sa se bazeze la competitia continentala din Estonia pe urmatorii 12 sportivi:
Lucas Tohatan – SCM BC Timisoara
Tudor Fometescu – 4 Sports Bucuresti
Sabin Cirstoveanu – 4Sports Bucuresti
Alexandru Coconea – Steaua CSM Eximbank
Victor Muresan – SUA (St. Andrews School)
Georgiadis Dimitri – SUA (Benedictine College Preparatory)
Antonio Nasturescu – CSU Stiinta Bucuresti
Christian Chitu – 4 Sports Bucuresti
Marian Nicolae Ciuca – Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti
Edward Petrescu – 4 Sports Bucuresti
Botond Solyom – Ungaria (Vasas Academy)
Dragos Diculescu – CSU Stiinta Bucuresti
Reamintim ca nationala U18 a Romaniei a fost distribuita la tragerea la sorti in cadrul Grupei C, alaturi de Austria, Polonia, Portugalia, Israel si Azerbaijan. La startul intrecerilor de la Tallin au confirmat participarea 24 de echipe nationale, impartite in patru grupe preliminare de cate sase echipe, primele doua clasate urmand sa continue drumul spre podiumul continental si implicit spre promovarea in primul esalon.
“Avem o generatie frumoasa si sunt onorat sa fiu antrenor principal al acestei echipe nationale. Va fi o experienta deosebit de importanta pentru mine. Totodata, vreau sa transmit un mesaj cat se poate de clar jucatorilor cu privire la privilegiul pe care-l au, fiecare dintre ei, acela de a se reprezenta nu doar pe ei, familiile si cluburile la care sunt legitimati, ci intreaga tara din care provin, in care s-au nascut si sunt formati”, a subliniat Milan Sokic spre finalul perioadei de pregatire, adaugand si ca misiunea tricolorilor este dificila dar nu imposibila. “Suntem constienti ca avem o grupa nu tocmai usoara. Nu vreau ca afirmatia mea sa fie perceputa ca pe un alibi. Este o realitate! Israel vine din Divizia A, Polonia a fost mereu o echipa de primele opt in Divizia B si a avut jucatori deosebiti. Cu Portugalia si Austria am jucat anul trecut iar victoriile au fost impartite, adica suntem la un nivel valoric apropiat. Va fi o grupa dificila, dar nu este imposibil sa obtinem un rezultat notabil. Obiectivul meu personal este sa ne luptam pentru fiecare minge si desigur sa incercam sa trecem de grupe! Nu promitem minuni, insa am incredere in potentialul echipei si ne vom lupta pentru a obtine un loc cat mai bun la finalul competitiei.”
Mai jos va prezentam si programul meciurilor pe care le sustine nationala U18 a Romaniei in cadrul Grupei C:
28 iulie - Romania - Polonia (ora 18:15, TTU Sport Centre)
29 iulie - Austria - Romania (ora 16:00, TTU Sport Centre)
30 iulie - Azerbaijan - Romania (ora 13:45, Kalevi Spordihall)
1 august - Romania - Israel (ora 20:30, Kalevi Spordihall)
2 august - Portugalia - Romania (ora 18:15, Audentes Sports Arena)

Parteneri