Foto

Romania va juca in Grupa C la FIBA 3x3 World Cup 2019

Forul international de specialitate a anuntat, astazi, componenta grupelor din cadrul FIBA 3x3 World Cup 2019, intreceri programate sa se deruleze in Amsterdam, in perioada 18-23 iunie, cu 40 de echipe nationale la start. In competitia feminina, care aduna cele mai valoroase 20 de echipe din lume, nationala Romaniei a fost distribuita in Grupa C, alaturi de Mongolia, Iran, Cehia si o alta echipa care va accede din calificarile ce se vor desfasura in Puerto Rico. Astfel, tinand cont si de componenta celorlalte grupe, putem spune ca tricolorele au parte de o grupa oarecum accesibila, urmand sa dea ochi cu fosta campioana mondiala din 2016, Cehia, dar si cu Mongolia si Iran, precum si cu o echipa care va veni din calificarile de la San Juan.
Iar daca in intrecerea feminina numele Romaniei figureaza deja pe tabloul principal, in schimb, in competitia masculina, nationala tricolora urmeaza sa se lupte pentru un loc la turneul final mondial in cadrul calificarilor din Puerto Rico, programate sa se desfasoare in perioada 4-5 mai 2019, cu opt selectionate nationale la start – Franta, Romania, Cehia, Germania, Italia, Australia, Puerto Rico si Nigeria. Conform FIBA, cele mai bune trei echipe din turneul de calificare de la San Juan vor intra in grupele FIBA 3x3 World Cup 2019.
Mai jos va prezentam componenta grupelor de la FIBA 3x3 World Cup 2019, distributia fiind realizata de FIBA in baza locurilor ocupate in clasamentul mondial al federatiilor nationale de la 1 februarie:
FEMININ
Grupa A – China, Olanda, Ungaria, Letonia, Turkmenistan
Grupa B – Franta, Japonia, Andorra, Elvetia, WC Qualifier 1
Grupa C – Mongolia, ROMANIA, Iran, Cehia, WC Qualifier 2
Grupa D – Rusia, Ucraina, Indonezia, Italia, WC Qualifier 3
 
MASCULIN
Grupa A – Serbia, SUA, Olanda, Turcia, Coreea de Sud
Grupa B – Rusia, Mongolia, Ucraina, Estonia, WC Qualifier 1
Grupa C – Slovenia, China, Lituania, Qatar, WC Qualifier 2
Grupa D – Japonia, Letonia, Brazilia, Polonia, WC Qualifier 3
 

Parteneri