Foto

Romania va juca pentru locurile 13-16 la Europenele U18 din Macedonia

Reprezentativa masculina U18 a Romaniei va juca in zilele urmatoare pentru locurile 13-16 la Campionatul European de la Strumica, dupa ce s-a clasat pe locul al treilea in Grupa H, cu o victorie in fata Belarus si doua infrangeri in disputele cu Elvetia si Portugalia. Astfel, desi a reusit o victorie importanta in confruntarea cu Belarus, tricolorii pregatiti de Razvan Cenean si Horia Pascu platesc un “tribut” greu pentru evolutiile inconstante din jocurile cu Elvetia si Portugalia, cand au condus pana aproape de final dar au fost depasiti de adversari in ultimul minut, si vor evolua intr-o grupa valorica inferioara!
 
Ultima disputa din Grupa H a adus Romaniei o noua victorie la Campionatul European U18, care se desfasoara in aceste zile in localitatea macedoniana Strumica, dar succesul s-a dovedit a fi insuficient, insa, pentru a mai juca in faza superioara a grupei valorice 9-16. Suparati ca au pierdut doua jocuri importante pe ultimele minute, atat cu Elvetia, cat si cu Portugalia, tinerii tricolori romani au fortat nota, joi dupa-amiaza, in confruntarea cu Belarus si chiar daca totul parea imposibil, mai ales ca ex-sovieticii spulberasera Elvetia cu o zi inainte, au reusit sa-si apropie victoria in cele din urma cu scorul de 63-55 (10-9, 13-17, 17-22, 23-7). A fost un joc in care baschetbalistii nostri au demonstrat ca au un potential foarte mare si ca prezenta lor in grupa 13-16 este doar un “accident”, dar, din nefericire, clasamentul final al Grupei H din faza a doua a intrecerilor de la Strumica a adus Romania pe locul al treilea, pozitie care ne-a trimis in lupta pentru locurile 13-16. Conform datelor statistice, punctele victoriei cu Belarus au fost realizate de COBZARU (15 p, 11 rec, 2 int, 3 cap), CIORDAS (10 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), POGACEAN (10 p, 2 rec), DRAGOSTE (9 p, 1x3, 5 rec, 3 pase, 2 int), ONEA (6 p, 3 pase, 1 int), TANASIE (5 p, 1 rec, 2 int), OPREA (4 p, 4 rec, 1 pasa, 2 int), ENE (2 p, 3 rec), CIOTLAUS (2 p, 4 rec, 2 int). Au mai jucat BROSSER (3 rec, 1 int) si STAICU.
In urmatoarea faza, Romania va evolua impotriva Norvegiei, sambata, de la ora 14:15, iar in cealalta disputa din batalia pentru locurile 13-16 se vor intalni Ungaria si Elvetia, de la ora 12:00.
In urma rezultatelor inregistrate pana in prezent, in semifinalele Europenelor de la Strumica s-au calificat Polonia, Belgia, Muntenegru si Macedonia, acestea urmand sa-si dispute, sambata, de la 16:30 si 18:45, locurile din finala competitiei si accesul in elita continentala.  

Parteneri