Foto

Romania va participa la Turneul international - Khalipski Cup din Minsk

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va participa, in perioada 28-30 mai, la puternicul turneu international de la Minsk, “Khalipski Cup”, organizat de federatia de specialitate din Belarus in memoria fostului mare antrenor Semen Khalipski. La startul traditionalei competitii amicale de la Minsk si-au anuntat prezenta nationalele Rusiei, Ucrainei, Romaniei si Belarus, primele meciuri urmand sa se dispute in data de 28 mai, cu incepere de la ora 16:30.
 
Aflata in plina campanie de pregatire pentru Eurobasket Women 2015, reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a incheiat cu un bilant pozitiv primele meciuri de verificare, acumuland cincii victorii din cele sase partide disputate la Galati si Bucuresti impotriva selectionatelor Moldovei, Senegal si Italiei. Dupa alte cateva antrenamente efectuate in Arena de Baschet din Capitala, maine dupa-amiaza, componentele nationalei Romaniei vor pleca spre Minsk, urmand sa participe, in perioada 28-30 mai, la puternicul turneu international “Khalipski Cup”, organizat de federatia de specialitate din Belarus in memoria fostului mare antrenor Semen Khalipski. Un antrenor de legenda, inclus in FIBA Hall of Fame, de al carui nume se leaga multe dintre performantele echipei Horizont Minsk, precum si unele rezultate remarcabile obtinute de echipa fostei URSS, in al carui lot s-au aflat mai multe sportive crescute sub bagheta sa.
Conform organizatorilor, la startul editiei din acest an a “Khalipski Cup” au confirmat deja prezenta selectionatele feminine ale Rusiei, Ucrainei, Romaniei si Belarus, toate aflate pe ultima suta de metri in pregatirile pentru Eurobasket Women 2015. Primele meciuri din cadrul “Khalipski Cup 2015” urmeaza sa se dispute in 28 mai, cu incepere de la ora 16:30, tricolorele noastre avand ca prim adversar nationala Rusiei. Dar iata si programul meciurilor gazduite de Palatul Sporturilor din Minsk, comunicat de organizatori:
28.05.2015
Rusia – Romania (ora 16:30)
Belarus – Ucraina (ora 19:00)
29.05.2015
Ucraina – Rusia (ora 16:30)
Romania – Belarus (ora 19:00)
30.05.2015
Ucraina – Romania (ora 14:00)
Belarus – Rusia (ora 16:30)
 
“Este un bun prilej pentru a ne testa potentialul in formula completa inaintea Eurobasket Women 2015. Vom intalni echipe nationale puternice, Rusia, Belarus si Ucraina, ultima fiind si adversara noastra din Grupa A la intrecerile europene de la Timisoara. Ne dorim sa punem la punct ultimele detalii tactice, sa gasim formule optime de echipa, dar si sa vedem ceea ce nu functioneaza foarte bine in angrenajul nostru, pentru ca dupa ce ne intoarcem in tara mai avem inca zece zile in care putem sa facem ultimele corectii. Atmosfera din echipa este foarte buna si sunt increzator ca vom reusi ca pana la ora primului meci de la Eurobasket Women 2015, in data de 12 iunie, sa ajungem in pragul de forma dorit”, ne-a declarat antrenorul principal Florin Nini, care va avea la dispozitie in Belarus un lot format din 15 sportive.
Dupa turneul din Belarus, echipa Romaniei va reveni in tara si incepand din data de 31 mai isi va stabili cartierul general la Timisoara, in Sala Sporturilor “Constantin Jude”, locatie in care va evolua in cadrul Grupei A la Eurobasket Women 2015, impotriva reprezentativelor Frantei, Cehiei, Muntenegru si Ucrainei.

Foto - Capitanul nationalei noastre, Annemarie Parau, patrunde in stil caracteristic in amicalul cu Italia (credit Traian Racu)

Parteneri