Foto

Romanii ataca din nou coroana mondiala la baschet 3x3

Echipa masculina “Bucharest UPB” va participa, pentru al doilea an consecutiv, la “FIBA 3x3 World Tour Final”, ultimul act al circuitului mondial organizat de catre Federatia Internationala de Baschet urmand sa se desfasoare la Istanbul in perioada 4-6 octombrie.
 
Remarcabil este faptul ca “Bucharest UPB”, reprezentanta singurului campionat de baschet 3x3 din Romania, “Sport Arena Streetball” (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), este singura echipa dintre participantele din acest an care revine in marea finala mondiala, dupa ce in 2012 a ocupat locul 6 in competitia gazduita de Miami.
Din actuala echipa “Bucharest UPB” fac parte si doi dintre sportivii care au participat anul trecut la “FIBA 3x3 World Tour Final”, Catalin Vlaicu, cel mai bine clasat jucator roman in FIBA 3x3 World Rankings (www.3x3planet.com/Rankings), locul cinci, si Angel Santana, unul dintre cei mai reprezentativi jucatori din circuitul mondial, in prezent pe locul 20. Alaturi de acestia va mai fi prezent la finala de la Istanbul si Catalin Bordei, MVP-ul sezonul 2013 la Sport Arena Streetball, un jucator cu un salt spectaculos in clasamentul mondial (locul 7), precum si Alin Spahiu.
In urma rezultatelor inregistrate, echipa “Bucharest UPB” a fost cap de serie numarul 1 si va evolua in faza grupelor impotriva echipelor Nagoya (Japonia), Jakarta (Indonezia) si Caddebostan (Turcia). Romanii vor deschide “balul” la Istanbul, vineri, de la ora 14:20, impotriva selectionatei tarii gazda. Reamintim ca echipa “Bucharest UPB” si-a castigat dreptul de a participa la marea finala mondiala dupa ce s-a clasat pe locul al doilea in Mastersul FIBA 3x3 World Tour de la Praga, unde a pierdut in ultimul act in fata sarbilor din Novi Sad, campioni mondiali.
Conform organizatorilor, echipele participante la Istanbul, mai exact finalistele  celor cinci Mastersuri FIBA 3x3 din 2013 (Tokyo, San Juan, Praga, Lausanne si Rio de Janeiro), precum si detinatoarele celor doua wild-card-uri acordate de FIBA, se vor lupta pentru premii in valoare totala de 20.000 dolari. De asemenea, pentru o garantie a spectacolului baschetbalistic, la Istanbul vor fi prezenti si doi dintre cei mai buni dunkeri din Europa, Dimitri “Smoove” Krivenko (Ucraina) si Rafal “Lipek” Lipinski (Polonia), care vor fi vedetele concursului special de slam dunk, programat sa se dispute, sambata seara, 5 octombrie.

Parteneri