Foto

Romanii sunt prezenti pentru a treia oara consecutiv la finala FIBA 3x3 World Tour!

Castigatoarea campionatului Sport Arena Streetball 2014 (www.3la3.ro; www.facebook.com/sportarenastreetball), “Team Bucharest”, a obtinut pentru al treilea an consecutiv calificarea in finala FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3. Team Bucharest s-a clasat pe locul doi in Mastersul de la Praga, cedand in finala, cu 14-16, in fata Team Novi Sad din Serbia, astfel ca Angel Santana, Catalin Vlaicu, Vasile Stefan si Catalin Bordei si-au asigurat prezenta la finala mondiala de la Tokyo!
 

“Santana si Vlaicu, care deja intrasera in istorie, fiind parte dintr-un grup de 13 jucatori care au jucat in toate cele trei editii FIBA 3x3 World Tour (2012, 2013 si 2014), vor fi primii jucatori din lume prezenti in toate cele trei finale mondiale”, scrie site-ul oficial al forului international (http://3x3worldtour.com/pages/eng/fe/14/3x3/prague/news/p/nid/73560/article.html). De asemenea, Capitala Romaniei este singura din lume reprezentata in toate cele trei finale mondiale de pana acum, in vreme ce Sport Arena Streetball este singurul campionat de
Baschet 3x3 din lume a carui castigatoare s-a calificat la toate finalele FIBA3x3 World Tour!
 
In formula Angel Santana, Catalin Vlaicu, Vasile Stefan si Catalin Bordei, Team Bucharest si-a asigurat prezenta in cea de-a treia finala mondiala, care va avea loc in acest an, la Tokyo, in perioada 11-12 octombrie, dupa un meci dramatic in semifinalele Masters-ului de la Praga cu rusii de la St. Petersburg. La scorul de 20-20, Catalin Vlaicu a ratat doua aruncari libere, cand mai era mai putin de un minut de joc, pentru ca, in cele din urma, acelasi Vlaicu sa marcheze cosul victoriei cu trei secunde inainte de fluierul final. Astfel, Team Bucharest s-a impus cu 21-20, iar in finala de la Praga a cedat in fata sarbilor de la Team Novi Sad, cu 14-16.
 
Reamintim ca, in 2012, Santana si Vlaicu, alaturi de Sergiu Souca si Andrei Constantin, au ocupat locul sase in finala mondiala de la Miami, iar anul trecut, avandu-i alaturi pe Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-au clasat pe locul cinci in finala mondiala de la Istanbul.
 
In lotul din acest sezon, noutatea a reprezentat-o Vasile Stefan, coechipier cu Catalin Vlaicu la Energia Rovinari. Totodata, Santana, Vlaicu si Stefan, alaturi de fostul mare international Bogdan Popescu,  vor fi prezenti sub culorile României la primul Campionat European de Baschet 3x3, care va avea loc in Bucuresti, in perioada 5-7 septembrie, in Piata Universitatii.

Parteneri