Foto

S-a dat startul Campionatului National Universitar de Baschet 3X3

In prezenta unor invitati de seama din mediul social si sportiv s-a dat astazi startul Campionatului National Universitar de Baschet 3X3, la sediul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. La conferinta de presa care a precedat debutul competitiei au participat Calin Ile si Adrian Socaciu, fondatorii Student Sport, Viorel Cojocaru, rectorul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport, Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet, Sorin Moldovan, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Claudia Georgescu, secretar general al Federatiei Sportului Scolar si Universitar, precum si binecunoscutul artist CRBL.

Cei prezenti au laudat pe rand initiativa Asociatiei Student Sport de a organiza In parteneriat cu institutiile mai sus amintite un Campionat Universitar de Baschet 3X3, la nivel national, care se adreseaza tututor studentilor din Romania, indiferent de forma de Invatamant la care sunt Inscrisi. „Ne bucuram ca am adunat In doar trei saptamani 1485 de echipe la start, din 23 de centre universitare, din peste 73 de universitati din tara. Ne-am propus de la bun Inceput sa mobilizam cat mai multi studenti si se pare ca am reusit”, a declarat cu zambetul pe buze Adrian Socaciu. „Acum trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant”, a continuat Calin Ile. „Este o zi mare astazi si ma bucur foarte mult ca aceasta initiativa a plecat din randul studentilor. Chiar am fost surprins ca toate organizatiile studentesti au raspuns afirmativ si participa activ la acest proiect. Urmatorul pas pentru noi va fi sa organizam cu sprijinul partenerilor nostri o competitie internationala la nivel universitar”, a Incheiat Calin Ile.

De asemenea, Carmen Tocala i-a felicitat pe initiatori si a explicat ce Inseamna de fapt baschetul 3X3 In randul tinerilor.”Baschetul 3X3 este spectaculos, Inseamna liberate de actiune pe teren, Inseamna muzica, voie buna si distractie. Toate aceste ingrediente atrag tinerii care au acum ocazia sa demonstreze ca sunt cei mai buni Intr-un campionat doar al lor. In plus, FIBA a decis ca din 2020 baschetul 3X3 sa fie disciplina olimpica.”

Imediat a luat cuvantul Sorin Moldovan care a precizat ca „prin aceasta initiativa tinerii sunt Incurajati sa faca miscare, mai ales ca aproape toate societatile se confrunta cu problema sedentarismului.”

Claudia Georgescu a completat ca doreste sa introduca o competitie similara de baschet si la nivel preuniversitar. „Sunt Incantata de numarul mare de echipe Inscrise!” a concluzionat reprezentanta Federatiei Sporului Scolar si Universitar.

Ultimul, dar nu cel din urma, Eduard Andreianu, cunoscut sub numele de CRBL, a vorbit cu dezinvoltura despre baschet si despre proiectul Student Sport. „M-am apucat la 33 de ani sa joc baschet, la o echipa din Pitesti. Am facut acest lucru pentru ca Imi doresc sa sustin foarte mult acest sport la nivel local si sper sa fiu un exemplu pentru mai tinerii jucatori. Daca m-ati Intreba pe cine as invita In echipa mea dintre vedetele autohtone, probabil i-as alege pe Cabral, pentru ca as avea un pivot masiv sub panou, si pe Guess Who ca tot vrea el Tot mai sus!”, a glumit CRBL.

Imediat dupa conferinta de presa au urmat mai multe meciuri demonstrative In care CRBL si prietenii lui s-au dezlantuit pe teren Impotriva celor de la Federatia Romana de Baschet si de la echipa Adevarul Holding, dand practic startul Campionatului National Universitar de Baschet 3X3 .

Reamintim ca cele 1485 de echipe se vor intrece in etapele locale, urmand ca cele mai bune sa-si reprezinte universitatea in fazele zonale din Bacau, Sibiu, Oradea si Bucuresti. Turneul final va avea loc in luna mai, pe platoul din Piata Constitutiei. Finalistii se vor Intrece pentru marele premiu, adica un stagiu de pregatire profesionist In strainatate. Organizatorii vor acorda premiul Fair Play care va purta numele regretatului baschetbalist american Chauncey Hardy.

Parteneri