Foto

S-au pus in vanzare biletele pentru Eurobasket 2017!

Cu 336 de zile inaintea debutului celei mai importante competitii baschetbalistice organizate vreodata in Romania, municipiul Cluj-Napoca urmand sa gazduiasca, in premiera, in finalul verii anului viitor, una dintre grupele Eurobasket 2017, Federatia Romana de Baschet a pus de astazi in vanzare pachetele cu biletele pentru meciurile care vor avea loc in cea mai mare Sala Polivalenta din tara noastra. Cele 37.500 de bilete pentru cele cinci meciuri pe care le vor sustine “Vulturii” in grupa de la Cluj-Napoca au preturi cuprinse intre 150 si 600 de lei. Fanii nationalei tricolore vor avea la dispozitie cate 7.500 de bilete pentru fiecare meci sustinut de echipa Romaniei iar acestea pot fi achizitionate in pachetele “Follow My Team”. Pe langa biletele destinate strict meciurilor in care vor evolua “Vulturii”, impatitimitii baschetului, dar si suporterii celorlalte echipe nationale care vor evolua la Cluj-Napoca, au la dispozitie pachetele “Tournament Pass”, cu preturi cuprinse intre 265 si 1050 de lei.
„Incepand de azi sunt disponibile biletele pentru EuroBasket 2017. Din motive de securitate si organizatorice, putem vinde pentru fiecare meci de la Cluj doar 7.500 de tichete, chiar daca sala va avea o capacitate de 10.000 de locuri. Biletele din pachetul <> sunt doar pentru cele cinci meciuri ale Romaniei iar cele din pachetul <> sunt valabile pentru toate cele 15 meciuri care se vor disputa in Polivalenta din Cluj-Napoca”, a explicat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Adrian Voinescu, directorul Comitetului de Organizare al EuroBasket 2017 pe Romania. Primul cumparator al unui pachet “Follow My Team” a fost chiar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, urmat de alte cateva personalitati, printre care vicecampionul olimpic de la Rio, tenismanul Horia Tecau, si membrii celebrei trupe Holograf, Tino Furtuna si Edi Petrosel.

“Imi place baschetul! Pentru mine, este un lucru foarte natural sa-mi cumpar bilet. Voi fi prezent acolo, in primul rand, si ii incurajez pe toti fanii baschetului din Romania sa mearga sa cumpere bilet si sa fie prezenti acolo, pentru ca este un eveniment cu care se intalnesc rar", a spus tenismanul Horia Tecau, liderul circuitului mondial la dublu si medaliat cu argint la JO 2016.

Conform datelor FIBA, biletele la meciurile de la Eurobasket 2017 s-au pus in vanzare astfel: in Israel (incepand de marti, 27 septembrie), in Turcia (incepand de miercuri, 28 septembrie), in Romania (incepand de astazi, 29 septembrie) si in Finlanda (incepand de vineri, 30 septembrie). Astfel, iubitorii sportului romanesc, in general, si ai baschetului, in special, sunt invitati sa-si cumpere bilete din timp pentru a beneficia de reduceri mari de pret si pentru a fi alaturi de nationala noastra intr-un moment istoric, cand “Vulturii” vor intra pe teren la cea mai importanta competitie europeana de baschet dupa o absenta tricolora de 30 de ani.

Pentru cei care doresc achizitionarea biletelor, pot accesa http://www.fiba.com/eurobasket/2017/tickets (unde au posibilitatea sa aleaga optiunile pentru Cluj sau pot accesa si pentru biletele din Turcia, Finlanda si Israel) sau pot intra direct pe platformele specializate in vanzarea biletelor: http://eurobasket2017.myticket.ro/; http://www.blt.ro/eurobasket-2017.html;  http://www.eventim.ro/ro/artist/eurobasket-2017-1522/profile.html.
 
“Pentru multi dintre noi organizarea Eurobasket 2017 in Romania este un vis implinit. Hashtag-ul Eurobasket 2017 postat in centrul Clujului va avea o legatura cu Sala Polivalenta. Vom lansa o campanie prin care vom vedea ca vin gigantii in Cluj, vorbim despre forta baschetului european, gigantii baschetului european. Vom avea un drum al gigantilor, care va pleca de la hashtag-ul Eurobasket 2017, cu niste urme mari pe asfalt, si care va ajunge pana la Sala Polivalenta, incercand astfel sa realizam un traseu frumos pentru suporteri. Sper ca drumul gigantilor sa aiba impactul pe care ni-l dorim”, a subliniat si Mircea Cristescu, seful operatiunilor Eurobasket 2017 pe Cluj, dupa care a mai precizat ca tragerea la sorti a grupelor va avea loc in data de 22 noiembrie, iar printre adversarii Romaniei se numara sigur si puternica nationala a Croatiei. Aceasta este repartizata in aceeasi urna valorica in care mai figureaza celelalte trei tari organizatoare – Finlanda, Israel si Turcia, iar conform regulamentului FIBA, Romania nu poate intalni in prima faza nici una dintre celelalte nationale ale tarilor care gazduiesc meciurile de la Eurobasket 2017.

Reamintim ca FIBA EUROBASKET 2017 se va disputa, in perioada 31 august-17 septembrie 2017, in patru orase: Cluj-Napoca (doar faza grupelor, pana pe 7 septembrie), Istanbul (Turcia), Helsinki (Finlanda) si Tel Aviv (Israel).

Parteneri