Foto

Sala Polivalenta Dinamo gazduieste Supercupa Romaniei, editia 2014

Cea de-a doua editie a Supercupei Romaniei le va opune miercuri seara, in Sala Polivalenta Dinamo din Capitala, cu incepere de la ora 19:00, pe campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, si castigatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, meciul urmand sa fie transmis in direct de Digi Sport 2.
 
Sala Polivalenta Dinamo din Bucuresti va gazdui, miercuri, de la ora 19:00, cea de-a doua editie a Supercupei Romaniei la baschet masculin, pe teren urmand sa se confrunte cele doua laureate ale sezonului intern precedent, respectiv CSU Asesoft Ploiesti si Energia Tg. Jiu. Ca o noutate, in urma propunerii clubului prahovean si a acceptului dat de adversarii gorjeni, Biroul Federal al FRB a decis ca in cea de-a doua editie a Supercupei Romaniei sa nu se respecte regula referitoare la jucatorii straini, astfel ca la meciul de miercuri seara campioana en-titre ii va putea folosi pe toti strainii pe care i-a transferat pentru o cat mai buna participare in sezonul din EuroCup.
Pe de alta parte, detinatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, se afla la prima sa participare in Supercupa Romaniei, in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti este prezenta pentru a doua oara din aceeasi postura de campioana en-titre a LNBM. Reamintim ca, la prima editie a Supercupei Romaniei, gazduita de Sala Rapid din Capitala, BCM U Pitesti, detinatoarea Cupei Romaniei din sezonul 2011/2012, s-a impus in fata ploiestenilor, cu scorul de 83-75. Astfel, batalia de miercuri seara este extrem de importanta pentru ambele combatante, antrenorii Vladimir Arnautovic si Antonis Constantinides dorindu-si sa obtina in premiera trofeul Supercupei Romaniei. In plus, pentru campionii en-titre confruntarea de maine seara este si un posibil moment al revansei cu un trofeu pe masa, tinand cont de faptul ca Energia Tg. Jiu a cucerit Cupa Romaniei in sezonul trecut chiar in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, dupa ce in semifinalele Final 4 a trecut de CSU Asesoft Ploiesti cu scorul de 71-63 iar ulterior  a dispus in finala de CSM Oradea.
Meciul de miercuri seara va fi transmis in direct DIGI SPORT 2, Supercupa Romaniei, editia 2014, urmand sa fie prefatata de un ministudio realizat chiar pe parchetul Salii Polivalente Dinamo.
Federatia Romana de Baschet anunta pe aceasta cale ca intrarea spectatorilor in Sala Polivalenta Dinamo este libera.

Parteneri