Foto

Sansa la sport, un program national pentru copii nelegitimati, nascuti 2000-2004!

Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului prin programul “Pierre de Coubertin”, demareaza Programul National "Sansa la sport”. Acesta are ca obiectiv identificarea si introducerea in sistemul de practicare organizata a sportului a unui numar de copii – baieti si fete - cu potential ridicat, neselectionati pana acum si neintrodusi in sistemul organizat de pregatire sportiva, care nu au acces la facilitati si specialisti si care provin cu precadere din mediul rural. Programul se adreseaza exclusiv sportivilor nelegitimati, nascuti intre anii 2000-2004, baieti si fete.

In Programul National "Sansa la sport" vor fi cooptati un numar de 70 antrenori doritori, de pe tot cuprinsul tarii, care vor putea acoperi prin activitate, inital, zonele invecinate localitatii de domiciliu. Federatia Romana de Baschet va suporta costurile prevazute pentru deplasarea antrenorilor si sustinerea de antrenamente  precum si cheltuielile aferente transportului, mesei  si in ultima faza – cazarea – sportivilor inclusi in program.
Activitatea antrenorului cuprinde trei faze:
1.       Deplasarea in teritoriu (zone invecinate), pe o distant totala de maxim 300km, pentru depistarea posibililor sportivi selectionabili si identificarea calitatilor si a potentialului lor de dezvoltare si performanta; antrenorii vor avea la dispozitie un model de incadrare a subiectilor in scopul depistarii initiale in functie de parametrii somato-motrici. Fiecare antrenor poate incadra 2-3 sportivi in program.
2.       Sustinerea de 3 serii de cate 2 antrenamente separate cu subiectul (subiectii) incadrati in proiect, pentru observarea detaliilor ce vor putea indica potentialul de dezvoltare al subiectului; continutul celor 6 antrenamente este intocmit si va fi pus la dispozitie de catre FRB antrenorilor participanti. . FRB va acoperi cheltuielile cu transportul si masa sportivilor in fiecare din zilele de antrenament si va remumera antrenorii pentru fiecare sedinta de antrenament efectuat.
3.       Aducerea in unul dintre cele 6 centre la nivel national a subiectilor pentru evaluarea finala si ulterior introducerea lor in sistemul organizat de practicare a sportului. FRB va acoperi cheltuielile de transport, masa si cazare pentru antrenori si sportivi.

Antrenorii inclusi in acest program vor primi 8 puncte pentru activitate in cadrul “Programului national de instruire si licentiere a antrenorilor de baschet”.
Antrenorii doritori se pot inscrie la adresa de mail: antrenori@frbaschet.ro ,in limita a 70 de locuri si in idea acoperirii unitare a unei suprafete cat mai mari din teritoriul tari, pana la data de 26.09.2014. Ei vor primi ulterior fisa modelului de selectie precum si continutul sedintelor de antrenament si indicatiile suplimentare necesare.
Proiectul se va  derula in perioada 10.09-10.12.2014

Parteneri