Foto

Santana: Profit de fiecare minut, ca si cum ar fi ultimul!

Inca de acum opt ani, atunci cand s-a transferat in Divizia A, baschetbalistul de origine spaniola, Angel Santana, care a obtinut si cetatenia romana, a facut furori sub panourile autohtone, dovedind din plin ca este un sportiv talentat care iubeste baschetul. Anul trecut, in circuitul FIBA 3x3 World Tour 2012, Angel Santana a reusit sa-si demonstreze si calitatile de jucator de 3x3, primind aprecieri de la conducerea forului international dupa ce a castigat concursul de aruncari de la distanta de la Miami. Urmare a evolutiilor sale deosebite din circuitul mondial de 3x3, Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball l-au desemnat cel mai bun jucator de baschet 3x3 din Romania in 2012.
La inceputul acestui an, pe data de 2 ianuarie, Angel Santana a fost “actorul” principal in cel de-al patrulea episod din seria FIBA 3x3 World Tour 2012 (http://youtu.be/Ge2ujN52svE), baschetbalistul roman povestind cele mai importante momente ale vietii sale. Episodul este dedicat in mare parte turneului FIBA 3x3 World Tour Masters Istanbul, acolo unde echipa Sport Arena UPB, cu Angel Santana in prim-plan, a obtinut locul al doilea si implicit calificarea la marea finala mondiala de la Miami, si pigmentat cu scurte declaratii ale celui mai valoros baschetbalist de 3x3 din Romania. “Pentru mine, baschetul 5x5 este o munca, una care imi place, dar totusi o munca. Baschetul 3x3 inseamna cu totul altceva, ceva care vine din inima”, subliniaza Santana, care a cutreierat globul jucand baschet in SUA, Belgia, Germania, Franta, Spania si Romania, iar la Campionatul Mondial de baschet 3x3 de la Atena a fost cel mai bun “tricolor” si autorul unui cos memorabil, in ultima secunda de joc, cu care Romania a invins, in premiera, echipa Statelor Unite!
Pentru prima oara dupa patru ani, Santana vorbeste si despre cel mai trist moment al vietii sale, accidentul aviatic din 2008, de la Madrid, de pe aeroportul Barajas, acolo unde au pierit sora sa, cumnatul sau si cei trei copii ai acestora. “Mi-a furat un pic din acea inocenta pe care toti o avem. Baschetul a fost insa catalizatorul care m-a ajutat sa-mi pastrez mintea limpede si sa merg mai departe”, a mentionat Santana. “Ma gandesc la acele momente din cand in cand, dar incerc sa profit de fiecare minut ca si cum ar fi ultimul. Si asta e bine pentru mine”, este mesajul emotionant al lui Angel Santana, omul care nu inceteaza sa zambeasca niciodata, atat pe teren, cat si in afara acestuia, fiind si unul dintre cei mai iubiti si apreciati baschetbalisti din circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour.
Conform statisticii oficiale, Santana a incheiat sezonul 2012 pe locul patru in FIBA 3x3 World
Rankings, dupa ce a castigat Sport Arena Bucharest Challenger (http://youtu.be/dtmeQT7kIW8) si s-a clasat pe locul doi la “Prague Open” si la Masters-ul de la Istanbul, apogeul atingandu-l cand a ocupat locul sase in finala mondiala FIBA 3x3 World Tour de la Miami.

Parteneri