Foto

Saptamana Altfel cu baschet 3x3 in Arena FRB!

 Federatia Romana de Baschet va organiza pe parcursul saptamanii viitoare un adevarat maraton de baschet 3x3 in Arena de Baschet din Capitala, la care sunt invitate sa participe cat mai multe echipe “Under 18”, formate din sportivi nascuti in perioada 01.01.2000 – 31.12.2003, atat la masculin, cat si la feminin. Asadar, desi iarna insista in aceste zile sa ramana pe taramurile tarii noastre, facand dificila depasarea spre salile de sport, ne dorim sa venim in intampinarea “Saptamanii Altfel” din programa scolara si sa le oferim posibilitatea sportivilor-liceeni sa imbine distractia si miscarea in sala de baschet in cadrul mai multor turnee de baschet 3x3. O  participare cat mai numeroasa la turneele din Arena de Baschet va mari considerabil sansele Romaniei de a participa cu doua echipe (masculin si feminin) la Youth Olympic Games – Buenos Aires 2018!
Turneele de baschet 3x3 din cadrul “Road to Youth Olympic Games 2018” vor avea loc in Arena de Baschet, dupa cum urmeaza:
Turneul I – luni, 26.03.2018 – cu incepere de la ora 10:30 – pana la ora 16:00
Turneul II - miercuri, 28.03.2018 – cu incepere de la ora 10:30 – pana la ora 16:00
Turneul III – vineri, 30.03.2018 – cu incepere de la ora 10:30 – pana la ora 16:00
Turneul IV – urmeaza sa fie anuntata locatia
Vom pune la dispozitia participantilor apa, muzica buna, informatii despre tot ce inseamna aceasta noua disciplina, regulile de joc, sistemele de calificare si dezvoltare a fenomenului, atat individual cat si organizat, asistenta medicala, precum si servicii de paza.
 
Inscrierile pentru aceste turnee vor incepe de vineri seara, dupa orele 19:00.
Pentru a va inscrie la aceste turnee este necesar sa aveti un cont pe https://play.fiba3x3.com/, completat corect cu toate informatiile solicitate (poza, nationalitate, orasul de provenienta, sexul, anul nasterii, inaltimea, greutatea, numarul de telefon) si confirmat prin intermediul unei adrese de e-mail valabile, care va folosi mai apoi ca user name pentru logarea in cont. Unul dintre membrii echipei trebuie sa initieze inscrierea, asumandu-si rolul de capitan, urmand ca ceilalti 3 coechipieri sa accepte, prin intermediul contului deschis pe platforma online FIBA, specificata mai sus, invitatia de a participa impreuna la turneele din cadrul “Road to Youth Olympic Games 2018” din Arena de Baschet. Numai in acel moment, echipa dumneavostra va fi inscrisa oficial!
Pentru a putea realiza mai apoi "check-in-ul" la inceputul competitiilor din Arena de Baschet este necesar sa ajungeti cu cel putin 20 de minute inaintea orei de desfasurare a primului meci si sa aveti asupra dumneavoastra Cartea de Identitate valabila sau Certificatul de Nastere, dar si echipament sportiv adecvat. Totodata, veti semna si o Declaratie-Acord, care poate fi citita si descarcata AICI.


Pe tot parcursul desfasurarii turneelor va recomandam sa ramaneti la terenuri sau sa nu va indepartati prea mult de Arena, pentru a va putea prezenta imediat la meci, in situatia modificarii orelor de desfasurare comunicate initial. In acest sens, va recomandam sa fiti prezenti la terenuri cu cel putin 15 minute inaintea fiecarui meci programat.
“Regulamentul specific al jocului de baschet 3x3” (varianta in limba engleza) poate fi parcurs pe https://fiba3x3.com/en/rules.html#rules, in vreme ce varianta in limba romana se regaseste pe http://3la3.ro/ro/regulament.
Va asteptam la Arena de Baschet in numar cat mai mare si uram tuturor participantilor mult succes in drumul spre Youth Olympic Games – Buenos Aires 2018!

Pentru informatii suplimentare sau alte detalii, persoana de contact Mihai VACARESCU - 0744.651.226; mihai.vacarescu@frbaschet.ro.

FOTO - Faza de meci din cadrul primului turneu U18 “Road to Youth Olympic Games 2018” (credit Alina Cojocaru)

Parteneri