Foto

Sase minute de cosmar in EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin romanesc, CSM Targoviste, a cedat, miercuri seara, in fata incomodei grupari slovace Good Angels Kosice, cu scorul de 78-93 (20-14, 14-31, 21-20, 23-28), dar se mentine cu sanse reale in cursa pentru calificarea in faza superioara a EuroLeague Women. Desi a avut un debut in forta, CSM Targoviste a fost nevoita sa se recunoasca invinsa pe terenul “ingerilor” din cauza unei caderi inexplicabile din sfertul al doilea, cand GA Kosice a realizat un “run” de 21-0 in sase minute!
 
CSM Targoviste s-a inclinat in fata “ingerilor”
 
Decise sa-si vanda scump pielea in fief-ul puternicei echipe slovace GA Kosice si sa-si adauge un nou succes in palmares, baschetbalistele antrenate de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini au debutat in forta miercuri seara si s-au instalat rapid la carma jocului. Bazandu-se din nou pe evolutiile sclipitoare ale internationalei Gabriela Marginean si ale americancei Monique Currie, reprezentanta noastra s-a desprins usor in finalul primului sfert, tabela indicand dupa zece minute de joc un promitator 20-14. Din nefericire, dupa un nou cos “marca” Marginean inscris la reluare, a urmat o cadere inexplicabila de sase minute in sfertul al doilea, gazdele speculand prompt “regalul” de ratari si greseli din tabara CSM Targoviste si reusind un incredibil “run” de 21-0 (de la 14-23 in minutul 11, scorul a devenit 35-23 in minutul 17)!!! A fost momentul-cheie al jocului, pe care campiona Romaniei l-a resimtit din plin, in ciuda eforturilor disperate de a recupera diferenta. Astfel, la pauza, tabela a indicat 45-34 in favoarea GA Kosice, gazdele reusind sa-si conserve avantajul obtinut. La revenirea de la vestiare, CSM Targoviste forteaza si porneste intr-o cursa nebuna de urmarire, reuseste sa ajunga pana la 57-52 in minutul 27, dar potentialul de joc al rivalelor din Kosice a facut ca diferenta de scor sa ramana constanta: 65-55. Echilibrul s-a mentinut oarecum si in ultimele zece minute, cu un nou mic plus pentru gazde, astfel ca fluierul final a consemnat victoria GA Kosice, cu 93-78, succes care instaleaza pentru o zi echipa slovaca in fotoliul de lider al Grupei B.
Conform datelor statistice, pentru CSM Targoviste au punctat CURRIE (18 puncte, 1x3, 6 recuperari, 1 interceptie, 1 pasa decisiva), MARGINEAN (17 puncte, 3x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), BABKINA (13 puncte, 2x3, 1 recuperare, 5 pase decisive, 1 interceptie), BJELICA (12 puncte, 2x3, 7 recuperari, 1 pas decisiva), ROBBINS (6 puncte, 3 recuperari, 3 interceptii), MATIC (5 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive), STOENESCU (3 puncte, 1x3, 1 pasa decisiva, 1 interceptie, 1 capac), TIKHONENKO (2 puncte, 2 recuperari), POP (2 puncte). A mai evoluat MILIJKOVIC. De la echipa invingatoare s-au remarcat PIERSON (21 puncte, 4 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac) si KRIVACEVIC (16 puncte, 1 recuperare, 3 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa finalul jocului, antrenorul Georgios Dikeoulakos a spus: “Am jucat impotriva uneia dintre cele mai bune echipe din grupa B, dar si din EuroLeague Women. In acest sezon, GA Kosice a demonstrat o chimie foarte buna in lot ceea ce dovedeste ca este o echipa foarte valoroasa. Doresc sa le urez toate cele bune si mult succes in continuare. Am venit la Kosice cu un plan bine stabilit, care a functionat perfect in primul sfert, dar urmatorul sfert a fost un dezastru pentru noi. Am avut o cadere in aparare iar in atac am gresit foarte mult. Dupa aceea nu am mai reusit sa revenim dupa acest sfert catastrofal, deoarece GA Kosice si-a gestionat bine avantajul, fiind o echipa cu jucatoare experimentate si un antrenor foarte bun.” La randul sau, antrenorul Maros Kovacik a mentionat: “Vreau sa repet ceea ce tot spun, pana la urma victoria este cel mai important lucru. Fiecare joc din EuroLeague Women este dificil, cu adversari valorosi, iar noi trebuie sa jucam la un nivel foarte ridicat pentru a castiga pe teren propriu la o diferenta de 15 puncte. In seara asta am reusit sa o facem. Pe de alta parte, prima parte a jocului nu a fost intocmai asa cum am planuit, dupa care fetele au iutit ritmul si au avut sase minute absolut senzationale in sfertul al doilea. Nu vezi in fiecare zi in EuroLeague Women un <> de 21-0 iar pentru noi a fost un lucru deosebit ca ma reusit asta.” In replica, internationala Gabriela Marginean, din nou una dintre cele mai valoroase jucatoare de pe teren pentru CSM Targoviste, a mentionat dezamagita: “A fost un meci foarte dificil. Dupa un debut bun, am avut o cadere inexplicabila. Nu am mai jucat ca o echipa, am fost foarte suparati, nervosi si am iesit din ritmul jocului. GA Kosice a speculat bine si a luat avantaj dupa care au jucat foarte bine. In partea a doua, am revenit pentru o perioada scurta, dar este clar nu a fost ziua noastra. Chiar si cu acea perioada nefasta, noi am reusit sa revenim la doar cateva puncte, dar am pierdut din concentrare pe final si GA Kosice a castigat.” Principala marcatoare a gazdelor, americanca Plenette Pierson, a tinut sa concluzioneze: “Este o victorie mare si importanta pentru noi. Am jucat foarte agresiv in aparare, deoarece jucam impotriva unei echipe care a obtinut trei victorii consecutive, si am incheiat la fel cum am facut-o in jocul cu Famila Schio. Dupa un prim sfert slab, ne-am imbunatatit clar apararea si am reusit sa marcam cosuri usoare, ceea ce s-a dovedit a fi decisiv in economia jocului. Apararea a fost cheia jocului, dar nu putem opri numai prin asta toate echipele puternice. Dar, de data aceasta, ne-a condus la victorie!
 
Programul si clasamentul Grupei D
  
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria gruparii ruse Nadezhda Orenburg obtinuta pe terenul echipei franceze Arras Pays D’Artois, cu scorul de 80-70, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca ultimul joc din turul acestei faze, Famila Schio – Fenerbahce Istanbul, este programat sa se dispute in 06.12.2012:

1. GA Kosice – 10 puncte (6 jocuri)
2. Nadezhda Orenburg – 10 puncte (6 jocuri)
3. Fenerbahce – 9 puncte (5 jocuri)
4. Famila Schio – 9 puncte (5 jocuri)
5. CSM Targoviste – 9 puncte (6 jocuri)
6. UE Sopron – 7 puncte (6 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 6 puncte (6 jocuri)
 
Conform FIBA-EUROPE, dupa disputarea jocurilor tur/retur din EuroLeague Women, primele patru clasate din fiecare serie si doua dintre cele mai bune echipe de pe locurile 5 se califica direct in faza superioara (TOP 14). Dar iata si programul urmatoarelor jocuri pe care CSM Targoviste le mai are de sustinut in Grupa B din EuroLeague Women, sezonul 2012/2013:

13.12.2012 – Famila Schio – CSM Targoviste (ora 20:30)
19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)

FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri