Foto

SCM Pitesti, campioana la U23

Formatia SCM Pitesti a cucerit la finele saptamanii trecute laurii nationali la categoria U23, elevii lui Narcis Sufariu reusind sa termine turneul final fara infrangere. Formatia din Trivale a avut un parcurs perfect, Georgian Paun, Alexandru Negut si Vladimir Mihai Emilian fiind principalele “guri de foc” ale argesenilor.  Printre “victimele” formatiei din Pitesti s-au regasit echipele CSS Targoviste (100-67), CSS Viitorul Cluj-Napoca (71-54),  U-Mobitelco BT Cluj-Napoca  (81-53) si CN Aurel Vlaicu (107-60).

Pe locul al doilea s-a clasat echipa  CSS Viitorul Cluj-Napoca (n.a. trei victorii si o infrangere), iar pe treapta a treia a podiumului formatia U-Mobitelco BT Cluj-Napoca. Ultimele doua pozitii in clasament au fost ocupate de Colegiul National Aurel Vlaicu si CSS Targoviste.

Ca de fiecare data, organizatorii impreuna cu Federatia Romana de Baschet au oferit premii speciale celor mai in forma jucatori. In urma statisticilor oficiale s-au acordat urmatoarele premii:

Cel mai bun pasator:

Mihai Cirnaru (CSS Targoviste)

Cel mai bun recuperator:
Mircea Ianuli (CSS Targoviste)

Cel mai bun marcator:

Mircea Ianuli (CSS Targoviste)
Cel mai bun aparator:

Helgiu Horea (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca)

Echipa turneului:
Vladimir Mihai Emilian (SCM Pitesti)
Nicolae Foalea (CSS Viitorul Cluj-Napoca)
Georgian Paun (SCM Pitesti)
Faur Sabin (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca)
Mircea Ianuli (CSS Targoviste)

MVP:
Alexandru Negut (SCM Pitesti)
 
 
Unul dintre  remarcatii turneului a fost tanarul jucator Georgian Paun. Proaspat revenit dupa o accidentare la tarsiene care l-a facut sa rateze pe ultima suta de metri participarea la Campionatul European U18  de la Sarajevo, carismaticul jucator nascut la Calafat si-a regasit stralucirea de altadata si a devenit cel mai eficient jucator al Turneului Final U23, cu un indice de 26,5 pe meci (eficienta 106 in patru jocuri).  Contactat de Federatia Romana de Baschet, Georgian Paun a acordat un scurt interviu in exclusivitate:

Felicitari, Geo, pentru titlul obtinut...
Va multumesc mult de tot! Sunt foarte fericit acum, dupa ce am avut o vara foarte grea,in care am pierdut o medalie la U18 si o participare la Campionatul European de la Sarajevo.

Medalia aceasta este cadoul perfect dupa accidentarea pe care ai suferit-o?
Da, asa este. Am muncit enorm si am vrut sa demonstrez ca mi-am revenit complet. Nu neg ca mai am ceva dureri, dar progresiv acestea vor disparea. Ma simt din ce in mai bine. La fel m-am simtit si pe teren.

Cum a fost lupta acolo pe parchet la Turneul Final U23 organizat la Pitesti?
Au fost dueluri tari, insa neparticiparea echipei din Timisoara si din Ploiesti a facut ca turneul sa fie putin mai usor. Pe de alta parte, noi am avut o echipa foarte buna, cu jucatori experimentati, care au prins si ceva minute in prima liga. Sincer, nu ma asteptam sa ne legam atat de bine, mai ales ca veneam cu totii dupa vacanta.

Care ti s-a parut cel mai dificil adversar?
 Viitorul Cluj. Si eu au jucatori cu experienta,  puternici. Nicolae Foalea, Vlad Corpodean, sunt doi dintre ei.Ne-au pus ceva probleme, insa bine ca ne-am impus.

Dedici cuiva aceasta medalie?
In primul rand vreau sa multumesc  familiei mele. M-au sprijinit moral foarte mult dupa accidentarea pe care am suferit-o. Eram daramat... stiam ca ratez nationala si participarea la Campionatul European. M-au ajutat sa trec mai departe si sa muncesc pentru a reintra in forma cat mai repede. Lor le dedic aceasta medalie si evident surorii mele!

Ce planuri de viitor ai?
Sa ma antrenez si sa ma integrez cat mai bine la noua mea echipa, BC Timisoara. Sunt cel mai tanar component al echipei si va dati seama cat am de tras. Este un colectiv foarte bun aici si ma bucur enorm ca fac parte din el!

Multumim si iti dorim multa bafta in continuare!
 
Despre transferul la Timisoara: Am amintiri foarte frumoase la Pitesti. Am stat acolo trei ani de zile si m-am simtit foarte bine. Echipa era foarte unita, eram cu totii ca niste frati. Mi-a parut rau ca am plecat, dar asta este viata de sportiv. Drumurile se despart.

Despre orasul de pe malul Begai:
“Timisoara este un oras superb, fain, cum se spune aici. N-am avut timp sa-l vizitez in totalitate. Sunt foarte concentrat cu antrenamentele si doar la asta ma gandesc. Sa lucrez cat mai intens si sa prind echipa!”
 
Carte de vizita:

Nume: Georgian Victor Paun

Data nasterii:
10 aprilie 1994

Zodie:
Berbec

Inaltime:
203 cm

Greutate:
90 kg

Post pe care evolueaza:
extrema

Echipe la care a activat:
CSS Craiova, LPS Pitesti, SCM Pitesti, in prezent la BC Timisoara. Primul antrenor cu care a lucrat a fost Adi Popa, in orasul Calafat, apoi Carmen Popescu l-a pregatit la Craiova pe Georgian Paun la inceputurile carierei.

Familie:
are o sora mai mica

 

Parteneri