Foto

SCM U Craiova a obtinut o victorie importanta in Top 8 Balkan League

Singura reprezentanta a LNBM prezenta in Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, a facut un pas mare spre o noua performanta, dupa ce gruparea pregatita de Andelko Mandic a reusit, marti seara, sa castige in fief-ul liderului neinvins al Grupei C din TOP 8 BIBL, echipa kosovara KB Peja, cu scorul de 67-60 (20-10, 13-11, 15-16, 19-23), marindu-si astfel sansele de calificare in faza superioara a competitiei balcanice.
 
SCM U Craiova continua evolutiile foarte bune din actualul sezon al Eurohold Balkan League, marti seara, baschetbalistii din Banie reusind sa puna la colt liderul Grupei C chiar pe terenul acestuia, desi KB Peja avea in palmares trei victorii din tot atatea meciuri. Avand un sezon mai putin reusit in LNBM, oltenii incearca, astfel, sa mentina steagul sus in competitia balcanica, unde au reusit o noua victorie extrem de importanta in economia calificarii in faza superioara a BIBL la captul unui joc pe care l-au dominat in totalitate. De altfel, inca din primele minute SCM U Craiova s-a instalat la conducere si nu a mai cedat initiativa pana la fluierul final al arbitrilor, chiar daca, dupa pauza, gazdele au declansat o cursa de urmarire si au incercat sa revina spectaculos pe tabela. In cele din urma, desi a jucat fara Travis Bureau, accidentat, dar a avut in Bozovic, Micic si Marojevic un trio greu de oprit, SCM U Craiova s-a impus in fief-ul echipei kosovare KB Peja, cu scorul de 67-60 si si-a intarit pozitia secunda in clasamentul Grupei C, marindu-si astfel sansele de accedere in sferturile de finala si, de ce nu, in Final 4!
Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei au fost realizate de MICIC (15 p, 1x3, 4 rec, 5 pase, 2 int), BOZOVIC (14 p, 1x3, 8 rec, 3 pase, 2 int), MAROJEVIC (14 p, 1 int), BOSNJAK (9 p, 3x3, 1 rec, 2 pase), SANTA (6 p, 3 rec), BOLTIC (5 p, 13 rec, 5 pase, 1 int), ANDREI (4 p, 1 int). De la gazde s-a remarcat VESELI (13 p).
 
Clasamentul si programul Grupei C
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de KK Kumanovo 2009 in fata KK Mornar, cu 88-86, iata cum arata clasamentul Grupei C inaintea ultimelor doua etape:
 
1. KB Peja – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. SCMU Craiova – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. KK Kumanovo 2009 – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. KK Mornar – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, SCMU Craiova mai are de sustinut urmatoarele partide in TOP 8 Balkan League:
17.02.2015
SCMU Craiova – KB Peja
04.03.2015
SCMU Craiova – KK Kumanovo 2009
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele trei echipe din Grupele C si D, astfel: prima clasata accede direct in semifinale; echipele clasate pe locurile 2 si 3 vor juca, in crucis, tur-retur, in sferturile de finala ale Balkan League.

Parteneri