Foto

SCM U Craiova a pierdut pe teren propriu in Eurohold Balkan League

Singura reprezentanta a LNBM prezenta in Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, a cedat, miercuri seara, in fata incomodei grupari bulgare BC Balkan Botevgrad, cu scorul de 91-96 (25-29, 21-16, 24-14, 21-37), intr-un joc contand pentru penultima etapa a sezonului regular al BIBL.

Desi SCM U Craiova cauta cu indarjire sa obtina calificarea in faza superioara a Ligii Balcanice, gruparea pregatita de antrenorul Milan Nisic pare sa-si mai fi pierdut din ritm, dupa ce, miercuri seara, intr-o disputa extrem de importanta pentru asigurarea accesului in sferturile de finala, baschetbalistii din Banie au ratat victoria impotriva incomodei echipe bulgare BC Balkan Botevgrad. Din nefericire pentru reprezentanta noastra, jocul gazduit de Sala Polivalenta din Craiova a fost unul nerecomandat cardiacilor, cu dese rasturnari de situatie iar finalul a produs o mare dezamagire in tabara oltenilor, oaspetii reusind intr-un final incandescent sa incline in favoarea lor balanta victoriei.
De altfel, miza jocului si-a pus amprenta pe evolutiile ambelor echipe inca de la primele actiuni, cand oaspetii au inceput in forta si au inscris primele opt puncte iar gazdele au revenit in finalul primului sfert si au mai echilibrat situatia, scorul dupa primele zece minute fiind favorabil bulgarilor: 25-29. Cu Bureau in forma deosebita, gazdele riposteaza foarte bine si preiau conducerea pentru prima oara la inceputul celui de-al doilea sfert (n.n. - 32-29, min. 12), reusind sa-si mentina minimul avantaj pana la intrarea la vestiare, scorul la pauza ajungand la 46-45. La reluare, sprijiniti si de public, oltenii forteaza nota si reusesc sa se desprinda pe tabela, in ciuda opozitiei bulgare, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert se inregistreaza un avans de 11 puncte pentru SCM U Craiova: scor 70-59. In ultimele zece minute ambele echipe mizeaza pe “totul sau nimic”, bulgarii declansand o cursa nebuna de urmarire. Marinov iese la rampa si inscrie cateva cosuri de la mare distanta iar sperantele bulgarilor renasc cu patru minute inainte de final, cand realizeaza si un incredibil “run” de 12-0, revenind in joc si in avantaj pe tabela. Din nefericire, oltenii nu mai gasesc solutii sa restabileasca egalitatea iar oaspetii, care domina clar lupta sub panouri, reusesc sa-si conserve avantajul, astfel ca fluierul final al arbitrilor “ingheata” tabela la 96-91 pentru BC Balkan Botevgrad, spre marea dezamagire a gazdelor, care sunt nevoite sa castige atat ultima disputa cu KB Sigal Pristina, dar mai ales sa astepte jocul rezultatelor, pentru a obtine o clasare in Top 6 si implicit biletele pentru faza urmatoare.
Conform datelor statistice, punctele gazdelor au fost marcate de BUREAU (23 p, 2x3, 5 rec, 2 int), TYLER (17 p, 9 rec, 2 cap), KOVAC (14 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int), SEALS (13 p, 1x3, 7 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), POPESCU (8 p, 3 rec, 1 cap), SOKK (6 p, 2x3, 1 rec, 7 pase), CAPUSAN (6 p, 2 pase, 1 cap), BABIC (4 p, 2 pase, 2 int). A mai evoluat NALETILIC (1 int). De la invingatori s-au remarcat DAHLMAN (20 p, 11 rec, 2 pase, 2 int) si MARINOV (20 p, 6x3, 4 rec, 1 pasa).
 
Declaratii la cald
 
In finalul partidei, antrenorul Milan Nisic a spus: “Stiam ca Balkan este foarte buna, cu patrunderi rapide si procentaje bune la aruncari de la distanta. Baietii nostri au dat tot ce au avut mai bun dar nereusind sa le oprim contraatacul si nici reusitele de 3 puncte, ne-au omorat, in special Martin Marinov, care a inscris in momente cruciale. Vreau sa-i felicit pe jucatorii mei si pe suporterii care ne-au sustinut.” De partea cealalta, antrenorul bulgar Aleksandar Todorov a mentionat: “Este o victorie foarte importanta pentru noi. Aveam nevoie sa ne securizam pozitia in Top 6 si cred ca prin acest succes sansele de calificare au crescut enorm. Le-am spus jucatorilor mei sa joace cat mai rapid posibil pentru a castiga. Am inscris bine de la libere, am castigat clar duelul recuperarilor si nu am pierdut nici o minge in ultimul sfert! Ma bucur ca am castigat impotriva unei echipe foarte bune...” La randul sau, Peter Babic a declarat: “A castigat echipa care a fost mai buna! Am dat tot ce am putut mai bun din noi pe teren. Din nefericire, in seara asta au fost mai buni. Au avut procentaje foarte bune la aruncari si cred ca asta a fost cheia jocului. In final, tin sa le multumesc tuturor fanilor care au venit sa ne sustina.
 
Clasamentul si programul BIBL
 
In urma acestui rezultat, SCM U Craiova coboara pe pozitia a patra in clasament, in vreme ce BC Balkan Botevgrad urca pe locul 7, dar are trei jocuri mai putin disputate decat reprezentanta noastra. Dar iata si clasamentul BIBL la zi:
 
1. BC Galil Gilboa – 22 puncte (9-4)
2. KB Sigal Pristina – 21 puncte (8-5)
3. BC Levski – 21 puncte (8-5)
4. SCM U Craiova – 21 puncte (6-9)
5. KK Teodo – 20 puncte (6-8)
6. KK Kumanovo 2009 – 20 puncte (6-8)
7. BC Balkan – 19 puncte (7-5)
8. KB Peja – 19 puncte (6-7)
9. KK Kozuv – 17 puncte (4-9)

Conform calendarului competitional, SCM U Craiova mai are de disputat un singur joc in sezonul regular al Eurohold Balkan League, in data de 19.03.2014, urmand sa primeasca replica echipei kosovare KB Sigal Pristina.
La finalul sezonului regular, primele doua clasate vor obtine calificarea direct in FINAL 4 BIBL, in vreme ce echipele clasate pe locurile 3-6 isi vor disputa ultimele doua bilete care asigura prezenta la turneul final.

Parteneri