Foto

SCM U Craiova a pus la colt liderul la zi al Eurohold Balkan League!

Singura reprezentanta a LNBM prezenta in actuala editie a Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, a obtinut, marti seara, o victorie extrem de importanta in sezonul regular al intrecerii balcanice intercluburi, gruparea pregatita de Milan Nisic reusind sa dispuna in fata propriilor suporteri de echipa macedoniana KK Kumanovo 2009, liderul la zi in topul BIBL, cu scorul de 80-76 (29-16, 10-16, 21-19, 20-25).
 
Noua achizitie a SCM U Craiova, pivotul american James Tyler, s-a dovedit a fi “piesa” care lipsea angrenajului condus de antrenorul Milan Nisic dupa accidentarea internationalului Ionut Dragusin, baschetbalistul de peste Ocean contribuind din plin, marti seara, la succesul obtinut de olteni in fata puternicei reprezentante a Macedoniei, KK Kumanovo 2009, liderul la zi in clasamentul competitiei balcanice. De altfel, baschetbalistii din Craiova nu s-au lasat deloc impresionati de “statutul” gruparii oaspete si au declansat o ofensiva greu de stavilit inca din primele minute ale jocului gazduit, marti seara, de Sala Polivalenta din Banie, spre bucuria publicului, care a avenit din nou in numar mare sa-si sustina favoritii. Bazandu-se pe o aparare mobila si pe un atac foarte bine pus la punct, in ciuda problemelor medicale din lot, SCM U Craiova s-a desprins rapid pe tabela iar la finalul primul sfert avea un avans de 13 puncte, scor 29-16, semn ca erau decisi sa-si ia revansa in fata macedonienilor, care s-au impus in jocul tur cu 73-60. Treziti din corzi, oaspetii isi pun la punct din mers apararea si riposteaza puternic in cel de-al doilea sfert, micsorand diferenta de scor pana la pauza la doar sapte puncte pentru gazde: 39-32. Sustinuti de public si cu James Tyler imbatabil sub ambele panouri (n.n. – pivotul american si-a trecut in cont 18 recuperari!), SCM U Craiova reuseste sa preia din nou initiativa pe teren, terminand cel de-al treilea sfert cu un avans de noua puncte: 60-51. Ultimele zece minute au fost de infarct, oaspetii ripostand si fortand din greu sa revina in joc, dar Capusan si Maric au reusit sa linisteasca spiritele in ultimul minut si au inchis tabela la scorul de 80-76, consemnandu-se astfel cea de-a patra victorie a oltenilor in sezonul regular BIBL.
Conform statisticii oficiale, punctele gazdelor au fost marcate de TYLER (24 p, 18 rec, 3 pase, 1 int, 4 cap), CAPUSAN (15 p, 9 rec, 1 int, 1 cap), KOVAC (14 p, 2x3, 5 rec, 7 pase, 1 int), SEALS (11 p, 1x3, 1 pasa), SOKK (10 p, 2 rec, 4 pase, 1 int), GAVRILA (4 p, 3 rec), MARIC (2 p, 3 rec). A mai jucat HALLIK (1 rec, 1 int). De la oaspeti s-a remarcat MANDIC (26 p, 2x3, 1 rec, 2 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Milan Nisic a declarat: “A fost un meci foarte dificil pentru noi deoarece avem o serie de accidentari iar echipa este obosita, fiind al treilea joc in sapte zile. In primul sfert am avut o energie foarte buna pe teren si am reusit si cateva contraatacuri. Pe final, baietii au acuzat oboseala, dar au ramas la fel de concentrati si am reusit sa castigam.” De partea cealalta, antrenorul Goran Dimitrijevikj a spus: “A fost un meci foarte greu iar noi am jucat slab in primul sfert. Dupa aceea ne-am revenit, am avut sansa noastra in ultimul sfert dar nu am reusit sa o speculam.” Coordonatorul de joc al gazdelor, Sten Sokk, a mentionat fericit la randul sau: “Sunt bucuros ca am reusit sa castigam deoarece este al treilea joc in sapte zile si echipa era obosita. In pofida acestui fapt, am trecut peste oboseala si am invins o echipa foarte puternica. Sunt fericit ca am obtinut victoria!” Suparat pentru esec, Darko Stanimirovikj a concluzionat: “In primul rand doresc sa felicit Craiova pentru victorie iar publicul din sala a avut sansa sa vada un joc foarte bun. Am inceput partida foarte slab, am gresit mult in aparare in primul sfert si cred ca asta ne-a costat scump. Am reusit sa revenim, am avut sansa noastra in ultimele minute dar cand irosesti astfel de sanse la jocuri din deplasare de regula jocul se incheie rau pentru tine.
 
Programul si clasamentul BIBL
 
In urma acestui rezultat, KK Kumanovo se mentine in pozitia de lider al sezonului regular, in vreme ce SCM U Craiova a urcat pe locul al doilea in topul Balkan League. Dar iata si clasamentul la zi:
 
1. KK Kumanovo 2009 – 15 puncte (6-3)
2. SCM U Craiova – 13 puncte (4-5)
3. Galil Gilboa – 12 puncte (5-2)
4. KB Sigal Pristina – 12 puncte (5-2)
5. KK Kuzov – 12 puncte (4-4)
6. BC Levski Sofia – 11 puncte (4-3)
7. KB Peja – 11 puncte (3-5)
8. BC Balkan – 10 puncte (3-4)
9. KK Teodo – 9 puncte (1-7)
 
Mai jos va prezentam si programul meciurilor pe care SCM U Craiova le mai are de disputat in cadrul sezonului regular al Ligii Balcanice:
 
21.01.2014
BC Levski Sofia – SCM U Craiova
04.02.2014
KB Teodo – SCM U Craiova
11.02.2014
SCM U Craiova – KK Kozuv
18.02.2014
SCM U Craiova – KB Peja
26.02.2014
Galil Gilboa – SCM U Craiova
05.03.2014
BC Blkan – SCM U Craiova
19.03.2014
SCM U Craiova – KB Sigal Pristina

FOTO - copyright www.gds.ro

Parteneri