Foto

SCM U Craiova a regasit gustul victoriei in Eurohold Balkan League

Singura reprezentanta a baschetului romanesc care participa in Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, si-a mai trecut in cont, marti seara, o victorie importanta in cadrul sezonului regular, echipa pregatita de Milan Nisic reusind sa se impuna in fata liderului campionatului din Macedonia, KK Kozuv Gevgelija, cu scorul de 72-61 (19-17, 20-11, 20-19, 13-14).
 
Decisa sa nu mai faca pasi gresiti pe teren propriu pentru a-si atinge obiectivul, calificarea in faza superioara a BIBL, echipa SCM U Craiova a fortat nota inca din primele minute si dupa un debut ceva mai greoi, in care oaspetii si-au etalat calitatile de lider al intrecerii din Macedonia, oltenii au echilibrat situatia si au terminat primul sfert cu un mic avantaj: 19-17. Cu uriasul James Tyler lider autoritar sub panouri si cu Mirko Kovac in zi de gratie, gazdele au marit diferenta de pe tabela pana la pauza, tabela consemnand in finalul sfertului al doilea scorul de 39-28. La reluare, sprijiniti si de asistenta numeroasa din Sala Polivalenta din Banie, baschetbalistii pregatiti de Milan Nisic au continuat sa mentina un ritm foarte bun pe teren si pastrand initiativa au reusit la un moment dat sa se distanteze chiar si la 15 puncte (n.n. - scor 56-41, in min. 28). Dupa o riposta taioasa din partea oaspetilor in ultimele minute, cel de-al treilea sfert se incheie la scorul de 59-47 pentru SCM U Craiova si gazdele visau deja cu ochii deschisi la un nou succes. Ultimele zece minute au fost destul de tensionate, cu o echipa oaspete care a incercat cu disperare sa revina in joc, in vreme ce oltenii s-au luptat din rasputeri sa-si conserve avantajul. Astfel, dupa un joc dominat clar de gazde, fluierul final al arbitrilor a “inghetat” tabela de marcaj la scorul de 72-61 si reprezentanta noastra a urcat gratie acestei noi victorii pe locul al patrulea in ierarhia Ligii Balcanice.
Conform datelor statistice, punctele invingatorilor au fost realizate de KOVAC (22 p, 5x3, 2 rec, 1 pasa, 2 int), BUREAU (16 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa), TYLER (10 p, 20 rec, 1 int, 6 cap), SOKK (8 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa), SEALS (7 p, 1x3, 8 rec, 5 pase), CAPUSAN (6 p, 5 rec), BABIC (3 p, 3 rec, 4 pase). A mai evoluat POPESCU (4 rec, 2 pase). De la oaspeti s-a remarcat CUPKOVIC (24 p, 5x3, 4 rec, 4 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, antrenorul Milan Nisic a spus: “Vreau sa-mi felicit jucatorii deoarece au uitat de infrangerea din LNBM si au jucat foarte bine in aceasta seara. Am controlat tranzitia si am dominat sub panouri, avand si multe recuperari ofensive. Ma asteptam ca oaspetii sa joace mai bine deoarece sunt o echipa puternica, dar este dificil dupa o deplasare de 11 ore. In unele momente ne-am pierdut din concentrare, dar important este ca am stiut sa controlam jocul si sa castigam.” La randul sau, antrenorul Marjan Srbinovski a declarat: “Am inceput modest jocul. Am avut doua meciuri foarte tari in cupa Macedoniei ianinte sa venim la Craiova. Gazdele au jucat bine si au avut procentaje bune la aruncari, in special Kovac si Seals. Cred ca principalul motiv al esecului este ca au avut 25 de recuperari in plus! Nu pot sa inteleg asta ca antrenor: 25 de posesii in plus este cam mult... Felicit Craiova si le doresc sa acceada in Final 4.” Principalul marcator al gazdelor, Mirko Kovac, a concluzionat: “A fost un joc foarte important pentru noi. Aceasta victorie este importanta, mai ales ca vine dupa esecul cu Teodo. Avem sanse in continuare sa ne calificam in faza superioara. Stiam cum joaca si stiam ca daca ne vom apara in forta la final vom castiga, ceea ce s-a si intamplat. Multumesc tuturor, colegilor, antrenorului si fanilor; am reusit impreuna sa castigam acest meci.
 
Clasamentul si programul BIBL

In urma acestei victorii, SCM U Craiova urca pe pozitia a patra in clasament, in vreme ce KK Kozuv ramane pe locul 7. Dar iata clasamentul BIBL la zi:
 
1. BC Levski – 19 puncte (7-5)
2. KB Sigal Pristina – 18 puncte (7-4)
3. BC Galil Gilboa – 17 puncte (7-3)
4. SCM U Craiova – 17 puncte (5-7)
5. KK Kumanovo 2009 – 16 puncte (6-4)
6. KB Peja – 15 puncte (5-5)
7. KK Kozuv – 15 puncte (4-7)
8. KK Teodo – 14 puncte (3-8)
9. BC Balkan – 13 puncte (4-5)
 
Conform calendarului competitional, SCM U Craiova mai are de disputat urmatoarele partide in sezonul regular al Eurohold Balkan League:
 
19.02.2014
SCM U Craiova – KB Peja
26.02.2014
Galil Gilboa – SCM U Craiova
05.03.2014
BC Balkan – SCM U Craiova
19.03.2014
SCM U Craiova – KB Sigal Pristina
 

Parteneri