Foto

SCM U Craiova a spart gheata in Eurohold Balkan League

Singura reprezentanta a LNBM in actualul sezon al Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, a obtinut prima victorie din faza grupelor, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenorul Andelko Mandic au reusit, joi seara, sa se impuna in fief-ul echipei albaneze KS Vllaznia Shkodra, cu scorul de 75-72 (25-25, 16-16, 19-20, 15-11).
 
Dupa trei esecuri consecutive in debutul sezonului competitiei balcanice, SCM U Craiova a reusit, joi seara, sa sparga gheata si sa-si treaca in cont prima victorie din Grupa B, dupa ce gruparea din Banie a dispus, in deplasare, de echipa albaneza KS Vllaznia. Un succes de care baschetbalistii antrenorului Andelko Mandic aveau mare nevoie pentru a ramane in cursa de calificare in faza superioara a Eurohold Balkan League, mai ales ca in perioada urmatoare oltenii mai au de jucat trei meciuri pe teren propriu si doar unul singur in deplasare. Joi seara, in urma unei deplasari anevoioase si la doar 48 de ore dupa precedentul joc din Muntenegru, reprezentanta LNBM a fortat victoria la Shkodra inca din primele minute, dar a intampinat o replica foarte puternica din partea gazdelor. In prima parte, chiar daca oaspetii au dominat clar jocul de sub panouri, gazdele au ripostat prompt cu reusite de la mare distanta si au reusit sa mentina echilibrul pe tabela in primele doua sferturi: scor 41-41. La reluare, gazdele forteaza mai mult victoria, dar replica venita din partea oaspetilor mentine Craiova in joc, astfel ca sfertul al treilea se incheie la 61-60 in favoarea KS Vllaznia. Bazandu-se pe un Vucurovic greu de tinut si pe dorinta de afirmare a tanarului Petrisor, aflat la al doilea joc foarte bun in intrecerea balcanica, SCM U Craiova reuseste sa gaseasca mai multe brese in defensiva adversa si sa se desprinda in invingatoare in ultimele minute, fluierul final al arbitrilor consemnand scorul de 75-72 in favoarea reprezentantei noastre.
Conform datelor oficiale prezentate de forul balcanic, punctele echipei SCM U Craiova au fost realizate de VUCUROVIC (24 p, 3x3, 6 rec, 1 pasa), PETRISOR (13 p, 1x3, 8 rec, 1 pasa, 1 int), BUREAU (12 p, 4 rec, 5 pase, 2 int), BOZOVIC (11 p, 2x3, 7 rec, 1 pasa, 2 int), KRSTANOVIC (7 p, 1x3, 4 rec, 2 pase), SANTA (7 p, 5 rec) si ANDREI (1 p, 5 rec, 1 pasa). A mai evoluat BOSNJAK (8 rec, 1 pasa, 1 int). De la gazde s-a remarcat SARAJLIJA (26 p, 6x3, 4 rec, 2 pase).
 
Clasamentul si programul Grupei B

 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei B din Eurohold Balkan League dupa disputarea primelor patru runde:
1. Sigal Pristina – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. KK Kozuv – 6 puncte (3 victorii)
3. KK Mornar Bar – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. SCM U Craiova – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. KS Vllaznia – 3 puncte (3 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, mai jos va prezentam programul jocurilor pe care SCM U Craiova le mai are de disputat in Grupa B:
17.12.2014
KK Kozuv – SCM U Craiova
13.01.2015
SCM U Craiova – KB Sigal Pristina
20.01.2015
SCM U Craiova – KS Vllaznia
27.01.2015
SCM U Craiova – KK Mornar

Reamintim ca in faza urmatoare a competitiei balcanice se califica primele patru echipe din cele doua grupe, urmand ca acestea sa joace in februarie in seriile TOP 8 Eurohold Balkan League.

Parteneri