Foto

SCM U Craiova s-a calificat in premiera in TOP 8 Eurohold Balkan League!

Singura reprezentanta a LNBM prezenta in ultimele doua sezoane ale Ligii Balcanice, SCM U Craiova, s-a impus, marti seara, in fata incomodei grupari muntenegrene KK Mornar, cu scorul de 75-63 (24-9, 14-22, 22-18, 15-14), si s-a calificat de pe locul secund al Grupei B, in premiera, in seriile din TOP 8 Eurohold Balkan League!

Dornici sa-si atinga obiectivul in actualul sezon al Ligii Blacanice si sa acceada, in premiera, in seriile semifinale ale intrecerii internationale, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Andjelko Mandic au inceput perfect ultima disputa din Grupa B, fortand nota inca de la inceputul jocului cu “rivala” din Muntenegru, incomoda echipa KK Mornar. Astfel, tinand cont si de faptul ca un eventual succes obtinut in meciul de marti seara se contabilizeaza in faza superioara, SCM U Craiova a debutat in forta si si-a dominat clar adversarul, care venise in Banie cu gandul la victorie. Cu Bureau si Micic in forma deosebita, gazdele si-au impus ritmul inca de la primele actiuni si au incheiat primul sfert la o diferenta elocventa, ce nu lasa loc altor comentarii: scor 24-9! Invingatoare in jocul tur, cu scorul de 85-81, si lovita in orgoliu, KK Mornar se trezeste din “corzi” si declanseaza in urmatoarele zece minute o revenire spectaculoasa, in ciuda opozitiei foarte bune a oltenilor, astfel ca echipele intra la vestiare la scorul de 38-31 in favoarea gazdelor. La reluare, SCM U Craiova se instaleaza din nou la timona jocului si impune ritmul pe teren, reusind sa-si mareasca avansul de pe tabela pana la 60-49. Ultimul sfert este cel mai echilibrat, poate si pentru faptul ca ambele echipe se gandeau, deja, la faza superioara si la calendarul extrem de incarcat din saptamanile urmatoare, fluierul final al arbitrilor consemnand cel de-al patrulea succes din Grupa B al reprezentantei noastre. Scor final, 75-63, si SCM U Craiova urca pe locul secund in Grupa B, pozitie care-i ofera biletele pentru TOP 8 Eurohold Balkan League. Conform regulamentului intrecerii balcanice, baschetbalistii din Banie vor evolua in faza superioara in cadrul Grupei C, alaturi de KK Mornar si de ocupantele locurilor 1 si 4 din Grupa A.
Conform datelor statistice, punctele SCM U Craiova au fost marcate de BUREAU (20 p, 8 rec, 3 pase, 6 int), MICIC (16 p, 2x3, 4 rec, 3 pase, 1 int), ANDREI (11 p, 3x3, 2 rec, 1 int), BOSNJAK (10 p, 2x3, 4 rec), BOLTIC (9 p, 1x3, 6 rec, 6 pase), SANTA (6 p, 4 rec, 1 int), MAROJEVIC (3 p, 2 rec, 1 pasa). Au mai evoluat PETRISOR (1 pasa, 1 int) si BOZOVIC (1 rec, 2 pase). De la oaspeti s-a remarcat JELENIC (15 p, 2x3, 2 rec, 2 pase, 1 int).
 
Clasamentul Grupei B


In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei B inaintea ultimul joc din aceasta faza, dintre liderul KK Kozuv si “lanterna rosie” KS Vllaznia, rezultat care nu mai poate influenta nici ierarhia finala si nici calificarea:
1. KK Kozuv – 14 puncte (7 victorii)
2. SCM U Craiova – 12 puncte (4 victorii, 4 infrangeri)
3. KK Mornar – 12 puncte (4 victorii, 4 infrangeri)
4. Sigal Pristina – 12 puncte (4 victorii, 4 infrangeri)
5. KS Vllaznia – 7 puncte (7 infrangeri)
 
Conform regulamentului intrecerii balcanice, primele patru echipe din Grupa A si din Grupa B obtin calificarea in TOP 8 Eurohold Balkan League si vor evolua in faza urmatoare in seriile semifinale. SCM U Craiova accede in Grupa C, alaturi de KK Mornar si de ocupantele locurilor 1 si 4 din Grupa A. De mentionat ca in aceasta seara este programat sa se desfasoare si meciul dintre BC Rilski Sportist si KK Kumanovo 2009, invingatoarea urmand sa obtina pozitia de lider al Grupei A si sa evolueze in faza urmatoare in Grupa C.
De mentionat faptul ca din ocupantele primelor pozitii din seriile semifinale vor accede direct in FINAL 4, in vreme ce ocupantele locurilor 2 si 3 vor evolua in faza urmatoare, in doua meciuri eliminatorii, care se vor disputa tur-retur.

Parteneri