Foto

SCMU Craiova este de neoprit in Balkan League!

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc prezenta in actualul sezon al Eurohold Balkan League, SCMU Craiova, continua seria rezultatelor deosebite in plan international, gruparea pregatita de antrenorul Andelko Mandic reusind, marti seara, sa devina liderul Grupei C dupa ce a dispus, pe teren propriu, de incomoda echipa kosovara KB Peja, cu scorul de 97-75 (23-13, 29-18, 23-19, 22-25). Gratie acestui rezultat, SCMU Craiova si-a asigurat teoretic prezenta in faza superioara a Ligii balcanice, avand chiar sanse reale de a accede direct in semifinale din pozitia de lider al Grupei C, daca va mai obtine inca o victorie, saptamana viitoare, in confruntarea cu KK Kumanovo 2009.
 
Aflata la al doilea sezon consecutiv in Eurohold Balkan League, SCMU Craiova se afla la doar un pas de o performanta importanta in plan international: calificarea in semifinale! Astfel, dupa ce a acces, in premiera, in turul secund din Liga Balcanica, SCMU Craiova isi continua marsul spre fazele superioare, devenind liderul Grupei C. Dornici sa bifeze un rezultat international deosebit  in palmaresul clubului, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Andelko Mandici nu au acordat, marti seara, nici o sansa adversarului din Kosovo, SCMU Craiova dominand cu autoritate confruntarea cu KB Peja. Cu Bureau in forma deosebita la revenirea pe teren dupa o accidentare mai lunga, dar si cu Micic si Boltic extrem de incisivi, gruparea din Banie a fortat nota inca de la primele actiuni, reusind cu succes sa-si impuna rapid ritmul de joc si sa preia conducerea pe tabela. Dupa doua sferturi foarte bune, in care a contabilizat plusuri la toate capitolele, SCMU Craiova a intrat la vestiare cu o diferenta confortabila, scor 52-31! La reluare, pe fondul unei relaxari premature a gazdelor, kosovarii au mai echilibrat disputa, dar nu au reusit sa mai diminueze din diferenta in urmatoarele doua sferturi, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria lejera a oltenilor, cu scorul de 97-75.
Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei au fost realizate de BUREAU (20 p, 2x3, 9 rec, 1 pasa, 1 int), MICIC (19 p, 2x3, 4 pase, 3 int), BOLTIC (15 p, 9 rec, 6 pase), MAROJEVIC (10 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), SANTA (9 p, 8 rec, 1 int), ANDREI (7 p, 2x3, 1 rec, 2 pase), BOZOVIC (6 p, 8 rec, 3 pase, 1 int, 1 cap), BOSNJAK (6 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), PETRISOR (3 p, 2 rec, 2 pase), CIOTLAUS (2 p). Au mai evoluat CORNEANU (1 rec) si DAMIAN. De la oaspeti s-a remarcat RUBIN (20 p, 3x3, 5 rec, 7 pase, 1 int).
 
Declaratii la cald

La finalul partidei, cei doi antrenori au declarat:
Andelko Mandic (antrenor SCMU Craiova) – Doresc sa-mi felicit jucatorii pentru ca au facut un meci bun. In pofida victoriei obtinute saptamana trecuta la Peja nu ne-am relaxat si au aratat carater in pregatirea acestui joc. Apararea a functionat foarte bine, ceea ce ne-a condus la oportunitati foarte bune in atac. Acum, suntem intr-o situatie buna. Daca vom castiga saptamana viitoare vom avansa in faza urmatoare, ceea ce ar reprezenta o performanta importanta!
Borislav Kurtovic (antrenor KB Peja) – Craiova a jucat foarte bine in aceasta seara. Nu am jucat ca o adevarata echipa, mai ales in aparare, unde am gresit mult si am primit prea multe puncte. Au fost peste 20 de puncte la pauza si am inceput sa jucam abia in partea a doua, dar Craiova este o echipa cu experienta si meciul era oricum jucat.
 
Clasament Grupa C
 
In urma rezultatului de marti seara, iata cum arata clasamentul Grupei C, cu precizarea ca in aceasta seara este programata intalnirea dintre KK Kumanovo 2009 si KK Mornar:
 
1. SCMU Craiova – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
2. KB Peja – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
3. KK Kumanovo 2009 – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. KK Mornar – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
In ultima etapa, SCM U Craiova va primi, in data de 24 februarie, replica echipei KK Kumanovo 2009 (in tur, reprezentanta Macedoniei s-a impus, pe teren propriu, cu 81-79), iar KK Mornar va evolua impotriva KB Peja.
Conform regulamentului BIBL, echipele situate pe prima pozitie in clasamentele finale ale Grupei C si Grupei D se vor califica direct in semifinale iar echipele clasate pe locurile 2 si 3 vor juca in crucis, tur-retur, pentru a stabili celelalte doua semifinaliste.

Parteneri