Foto

Selectie PerformBaschet in Bucuresti, Iasi si Tg. Mures, pentru sportivii nascuti 2005

Federatia Romana de Baschet anunta prin Departamentul Tehnic ca, in perioada 24-25.11.2018, va avea loc ultima actiune de selectie din cadrul Proiectului PerformBaschet pe formula de centre regionale pentru generatia sportivilor nascuti 2005, proiect initiat si derulat de FRB cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului. Aceasta ultima actiune PerformBaschet se va derula in 3 centre regionale, mai precis in Bucuresti, Iasi si Targu Mures (n.n. – pentru centrele Arad si Galati aceasta selectie a fost realizata luna trecuta).
Tinand cont de aceasta, rugam antrenorii cluburilor din zonele respective sa ia urgent legatura cu responsabilii coordonatori regionali pentru a le comunica si propune jucatorii cu potential pe care ii au la echipele lor. Totodata, in cazul in care sportivii respectivi sunt implicati in CN de la categorii de varsta mai mari de U14 (n.n. – in acest week-end nu este etapa programata la aceasta categorie), antrenorii trebuie sa tina cont de faptul ca prezenta in cadrul programului PerformBaschet este obligatorie.
Conform programului stabilit pentru cele trei centre care vor gazdui actiunea dedicata jucatorilor din generatia 2005, trebuie sa aveti in vedere faptul ca in perioada 24-25.11.2018 se vor desfasura trei antrenamente in vederea selectiei sportivilor pentru treapta urmatoare a programului PerformBaschet.
Urmatoarea treapta din PerformBaschet pentru sportivii generatiei 2005 va incepe din ianuarie 2019, atunci cand jucatorii selectati in acest week-end din toate centrele regionale urmeaza sa participe periodic la mai multe meciuri din cadrul unui turneu de selectie care va avea loc cel mai probabil intr-un oras din centrul tarii. La respectivul turneu, toti sportivii vor fi monitorizati si supravegheati de catre staff-ul FRB, pentru a se finaliza selectia nationala pentru generatia 2005.
Din cauza numarului mare de sportivi existenti pe raza centrului regional Bucuresti trebuie mentionat ca antrenamentele din acest week-end sunt parte integranta din a doua actiune de selectie pe aceasta zona, prima actiune derulandu-se luna trecuta, atunci cand o mare parte dintre jucatorii din regiunea Bucuresti au fost chemati la selectie. La prima actiune, sportivii au fost impartiti pe trei grupe distincte: grupa A (cei mai buni sportivi), grupa B (sportivi ce raman sub monitorizare) si grupa C (sportivi care nu corespund cerintelor de selectie). Tinand cont de acest aspect, la actiunea programata pentru acest week-end in Bucuresti sunt invitati sa participe doar sportivii aflati in Grupa B, precum si alti sportivi nascuti 2005 care nu au fost prezenti pana acum in actiunile PerformBaschet aferente acestei categorii de varsta.
Pentru alte informatii despre actiunile din acest week-end, gasiti mai jos contactele coordonatorilor regionali:
 
Bucuresti - Ardelean Alexandru - performbaschet@gmail.com – 0742.385.537
Targu Mures - Vlad Pora - clabuc12@yahoo.com – 0743.982.331
Iasi - Florin Bucuresteanu - irisiasi@yahoo.com – 0744.170.108

Parteneri