Foto

Serbia, o nuca prea tare pentru nationala Romaniei

Debut cu stangul pentru reprezentativa feminina in turneul de baraj pentru calificarea la Eurobasket Women 2011. Ezitarile in aparare si lipsa eficientei in atac au permis Serbiei sa conduca, dupa primul sfert, cu 32-14. Mai mult, evolutia de exceptie a tinerei Jelena Milovanovic (foto) si jocul bun al pivotului Maksimovic au marit ecartul sarb pana la pauza: 53-31.

In partea a doua, in ciuda unor ratari exasperante, Romania, prin apararea mult mai precisa, a castigat mai multe posesii si a reusit sa se impuna in fiecare sfert, dar diferenta facuta de adversare in prima parte a fost decisiva, astfel ca scorul final a fost 64-77.

In celalalt meci al grupei, Germania a invins Belgia cu 69-57.

Romania joaca azi impotriva Germaniei , de la ora 21.30, in vreme ce Italia va intalni Serbia.

Marcatoarele Romaniei:

Gabriela Marginean 12 p
Ancuta Stoenescu 11 p
Florina Pascalau 9 p
Elisabeth Pavel 9 p
Claudia Pop 8 p
Alexandra Uiuiu 4 p
Annemarie Parau 4 p
Florina Diaconu 3 p
Andreea Hutanu 2 p
Cristina Ciocan 2 p


Declaratii dupa meci:

Stacey Nolan (antrenor Romania): "Sunt dezamagit pentru ca nu am jucat un baschet de calitate, mai ales in prima parte. Serbia a jucat la intensitate mult mai mare, si a profitat de fiecare eroare in defensiva noastra. Din pacate, am ratat mult prea mult si am irosit putinele ocazii pe care le-am avut de a reveni in joc. Spre final am evoluat mult mai disciplinat tactic, insa a fost prea tarziu pentru a mai spera sa egalam situatia. Serbia, fara dubii, a jucat mai bine decat noi astazi si a meritat victoria."

Alexandra Uiuiu: "Suntem dezamagite pentru ca nu am jucat ca o adevarata echipa in prima parte si nu am jucat baschetul pe care suntem constiente ca putem sa-l jucam. Sper sa uitam cat mai repede acest joc si sa ne revenim in jocurile urmatoare, sa jucam la nivelul de care suntem in stare."

(foto FIBA Europe)

Parteneri