Foto

Serbia a cucerit trofeele Balkanic Next Star Cup 2017

Selectionatele “under 15” ale Serbiei au reusit sa se impuna fara infrangere in ambele turnee din cadrul Balkanic Next Star Cup 2017, atat nationala feminina, cat si cea masculina, obtinand punctaj maxim dupa cele trei zile de meciuri din Arena de Baschet. In ultima zi a intrecerilor, selectionata masculina a Serbiei s-a impus in fata nationalei Romaniei, cu scorul de 62-80, astfel ca tinerii tricolori pregatiti de Flavius Lapuste s-au clasat pe locul secund, gratie victoriilor obtinute in fata Bulgariei si Ungariei. Totodata, in ultima confruntare a turneului, reprezentativa feminina a Serbiei a dispus de selectionata similara a Romaniei, cu scorul de 78-47, astfel ca baschetbalistele noastre pregatite de antrenorul Miroslav Popov au obtinut locul doi, avand la activ victoriile impotriva Bulgariei si Ungariei. La final, dupa decernarea diplomelor, trofeelor si a premiilor individuale, intr-o atmosfera superba ca de Sarbatori, toate jucariile aduse la sala de suporteri si participanti, precum si pachetele cu dulciuri, au fost donate copiilor nevoiasi din Bucuresti.
 
Ultima zi a intrecerilor din Balkanic Next Star Cup 2017 a adus in Arena de Baschet multa efervescenta, cele opt competitoare incercand sa ofere asistentei dispute interesante si spectacole baschetbalistice de calitate. In mod previzibil dupa rezultatele din primele zile, selectionatele “under 15” ale Serbiei au dominat confruntarile cu nationala Romaniei si au reusit, astfel, sa cucereasca ambele trofee puse in joc.
In competitia masculina, dupa ce Bulgaria a dispus de Ungaria, cu scorul de 68-52, si a obtinut astfel prima victorie si locul al treilea in clasamentul final al turneului, a urmat marea finala, intre Serbia si Romania, echipe neinvinse dupa disputarea primelor doua runde. Bazandu-se pe o selectie deosebita si pe cativa tineri de mare perspectiva, Serbia a reusit sa se impuna in fata nationalei noastre pregatita de antrenorul Flavius Lapuste, cu scorul de 80-62 (18-13, 22-15, 17-13, 23-21), si a cucerit trofeul fara sa cunoasca infrangerea.
In intrecerea feminina, batalia pentru locul al treilea a avut castigatoare nationala Ungariei, care a trecut la pas de Bulgaria, cu scorul de 68-40, in vreme ce lupta pentru trofeu a adus fata-n fata nationalele Serbiei si Romaniei, ambele cu punctaj maxim gratie victoriilor obtinute in zilele precedente. La capatul unui joc echilibrat doar in primele sferturi si dominat foarte clar in final de Serbia, nationala plava a castigat disputa cu Romania, cu scorul de 78-47 (15-7, 20-18, 20-15, 23-7), si a intrat neinvinsa in posesia mult ravnitului trofeu.
La final, in cadrul festivitatii de premiere au fost decernate diplome, trofee si distinctii individuale, iar intr-o atmosfera superba, ca de Sarbatori, toate jucariile aduse la sala de suporteri si participanti, precum si pachetele cu dulciuri, au fost adunate in cosuri si donate copiilor nevoiasi din Bucuresti.
Toate rezultatele si statisticile oficiale pot fi vizualizate accesand linkurile urmatoare: MASCULIN si FEMININ.
Mai jos va prezentam clasamentele finale si premiile speciale, acestea din urma fiind acordate in baza voturilor celor opt antrenori:
Clasament Balkanic Next Star Cup 2017 (feminin)
1. SERBIA – 6 puncte (3 victorii)
2. Romania – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Ungaria – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. Bulgaria – 3 puncte (3 infrangeri)
Premii speciale (feminin)
MVP – Marina Davinic (Serbia)
Best Five – Iliana Georgieva (Bulgaria), Mona Zaric (Serbia), Marina Davinic (Serbia), Anamaria Pop (Romania) si Lara Habling (Ungaria).
 
Clasament Balkanic Next Star Cup 2017 (masculin)
1. SERBIA – 6 puncte (3 victorii)
2. Romania – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Bulgaria – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. Ungaria – 3 puncte (3 infrangeri)
Premii speciale (masculin)
MVP – Marko Andric (Serbia)
Best Five – Konstantin Konstadinov (Bulgaria), Mihajlo Musikic (Serbia), Cristian Cotoara (Romania), Marko Andric (Serbia) si Balazs Kass (Ungaria).
 
Foto – copyright www.frbaschet.ro (Credit Alina Cojocaru)

Parteneri