Foto

Sezon de vis pentru Vlad Moldoveanu in Alexela Korvpalli Meistriliiga!

Dupa mai multe sezoane petrecute la echipe din Franta, Italia si Estonia, internationalul Vlad Moldoveanu (26 ani, 2.09 m) a obtinut in acest an primul sau titlu de campion din cariera sa profesionista, cucerind in tricoul gruparii BC Kalev/Cramo laurii din Alexela Korvpalli Meistriliiga. Performanta este cu atat mai mare, cu cat Vlad Moldoveanu a contribuit decisiv la rezultatele echipei din Estonia, evolutiile sale fiind apreciate de specialisti si prin acordarea mai multor distinctii individuale. Astfel, in urma realizarilor sale statistice si a evolutiilor deosebite din teren, Vlad Moldoveanu a fost declarat MVP-ul finalei campionatului Estoniei, dar si “Jucatorul anului” in Alexela Korvpalli Meistriliiga. Totodata, baschetbalistul roman a fost inclus in “Dream Team-ul” sezonului din campionatul Estoniei, fiind “cea mai valoroasa extrema din AKM” si, nu in ultimul rand, a fost declarat “cel mai valoros baschetbalist strain – legitimat pe legea Bosmman – din campionatul Estoniei”. Revenit in tara impreuna cu familia sa in finalul saptamanii trecute, internationalul roman a acordat un scurt interviu site-ului FR Baschet, pe care-l prezentam mai jos.
 
Felicitari pentru primul titlu de campion din cariera profesionista, castigat recent cu echipa BC Kalev/Cramo in Estonia! Cum a fost?
 
Multumesc! A fost un sentiment greu de descris in cuvinte, dar cred ca si normal. Am muncit de foarte mult timp pentru a ajunge sa joc un baschet de inalta calitate si cred ca anul acesta a fost si cel mai bun sezon al meu in baschetul profesionist.
 
Te-ai gandit inaintea inceperii play-off-ului din Estonia ca veti termina fara infrangere seria meciurilor eliminatorii?
 
Noi am plecat in play-off cu gandul sa castigam trofeul. Nu conta cate meciuri ne lua... atat timp cat cuceream titlul asta era tot ceea ce conta pentru noi!
 
Performanta realizata este cu atat mai mare cu cat ai fost declarat MVP-ul finalei...
 
Personal, am pornit cu motivatia clara de a ma revansa pentru partida modesta din finala Cupei Estoniei. Ca lider al echipei, consider ca nu am voie sa joc modest, in special in meciuri importante, asa ca am fost foarte motivat de acest gand. Ma bucur ca am reusit sa obtinem titlul si, in plus, ca am fost declarat MVP-ul finalei.   
 
Ne poti descrie cum arata o zi din viata unui sportiv de performanta?
 
Depinde, daca vorbim de o zi obisnuita, cu doua antrenamente, atunci inseamna ca ma trezesc la 6 dimineata, ma joc cateva ore cu cel mic (n.n. – cu Dominic), mananc si ma duc la primul antrenament. Dupa aceea ma intorc acasa, mananc pranzul cu familia si imi petrec cele 2-3 ore libere alaturi de sotie si de cel mic. Dupa-amiaza, ma duc la al doilea antrenament. De obicei, in zile cu doua antrenamente, fac abligatoriu sauna si masaj, seara, recuperarea fiind vitala pentru un sportiv de performanta. Ziua se incheie cu o noua masa si,  in jur de ora 23, cel mai tarziu, sunt in pat. Urmeaza o noua zi...
 
Ce planuri ai in continuare pentru sezonul urmator? Dar cu NBA Summer League?
 
Deocamdata, nu stiu prea multe despre sezonul viitor. Sunt oferte, dar nu ma grabesc, deoarece abia suntem in luna mai. In legatura cu NBA Summer League nu stiu foarte multe... Deocamdata sunt in discutii cu doua echipe pentru a participa la un mini-camp de cateva zile pe timpul verii. Intre timp, mi-am angajat un antrenor de forta, pe Kevin Maselka, care lucreaza cu multi dintre jucatorii cunoscuti din NBA (Carmelo Anthony, Roy Hibbert, etc).
 
Peste aproximativ o luna incepe actiunea nationalei pentru calificarile Eurobasket 2015. Ce sanse crezi ca avem?
 
Depinde. Deocamdata nu stiu foarte multe despre loturile Suediei si Letoniei, dar cu Slovacia cu siguranta ne putem bate de la egal la egal... Trebuie sa credem in sansa noastra!
 
In incheiere, un mesaj pentru fanii din Romania!
 
Vreau sa le multumesc pentru toate mesajele de felicitare si pentru toata sustinerea aratata pe tot parcursul anului. Sper ca echipa nationala sa se bucure de aceeasi sustinere!
 
FOTO – credit Siim Semiskar (copyright - http://sport.err.ee)

Parteneri