Foto

Sfarsit de drum: Italia-Romania 76-60

Ecuatia calificarii din Grupa B a turneului aditional de calificare la Eurobasket Women 2011 s-a rezolvat inca din seara de marti, atunci cand Germania a invins Serbia si se gandeste deja la dubla mansa cu Ungaria (castigatoarea Grupei A).

In aceste conditii, meciul de ieri dintre Italia si Romania nu mai avea nicio miza, in afara de clasarea cat mai onorabila la finalul unei competitii dificile.

Cu toate acestea, antrenorul Stacey Nolan a incercat sa motiveze exemplar jucatoarele, in speranta incheierii turneului cu fruntea sus. Iar debutul meciului cu Italia parea sa ne fie favorabil, in conditiile in care s-a mers cap la cap pe tabela, dar Romania a parut mereu extreme de proaspata in joc. Mai mult, in ultima secunda a primei reprize, Ancuta Stoenescu (foto) a reusit o aruncare spectaculoasa, de la mijlocul terenului, care a facut ca tricolorele sa intre in avanatj la cabine, 36-34.

Si partea a doua a debutat bine, insa dupa ce avantajul s-a marit la 7 puncte, in tabara Romaniei a inceput dezastrul. Lipsa de combativitate a unor jucatoare, erorile ofensive si inexactitatile la recuperare au determinat ca Italia sa egaleze si apoi sa treaca in avantaj, distantandu-se la un ecart greu de remontat, prin reusitele de la trei puncte semnate in principal de Simona Ballardini.

Infrangerea a facut ca Romania sa se claseze, la finalul competitiei, pe ultimul loc al Grupei B, o pozitie oarecum nedreapta, fata de capacitatile etalate in unele moment de baschetbalistele tricolore. Meciul cu Germania ramane unul care ne da sperante pentru viitor si se constituie intr-o amara consolare dupa turneul de la Taranto, pentru ca Romania a fost singura echipa care a invins nationala de pe primul loc si calificata in finala turneului additional de calificare le Eurobasket.

Marcatoarele Romaniei:

Anca Stoenescu 14 p (2x3)
Florina Pascalau 12 p (2x3)
Elisabeth Pavel 10 p
Cristina Ciocan 9 p (1x3)
Gabriela Marginean 9 p
Andrea Orosz 4 p
Andreea Hutanu 2 p



Au mai jucat: Florina Diaconu, Alexandra Uiuiu, Claudia Pop, Annemarie Parau

Clasamentul final al Grupei B:

 
1. Germany 3/1 7
2. Italy 3/1 7
3. Serbia 2/2 6
4. Belgium 1/3 5
5. Romania 1/3 5



 

Parteneri