Foto

Singurul obiectiv: calificarea!

Nationala feminina a Romaniei a ajuns miercuri la Taranto, localitatea italiana unde vineri va debuta turneul Grupei B de baraj pentru calificarea la Eurobasket Women 2011. Tricolorele au avut programat ieri primul antrenament in sala Palamazzola, aceeasi unde maine vor evolua impotriva Serbiei. Seara, antrenorii Stacey Nolan si Calin Anton au programat o sedinta video, urmand ca astazi sa fie efectuate ultimele doua antrenamente oficiale inaintea debutului competitiei.

Desi cotate cu mici sanse, baschetbalistele noastre sunt extrem de concentrate la antrenamente si sunt increzatoare in calificare, la fel ca si antrenorul lor. "Suntem o echipa buna, fara dubii. Daca fetele vor intelege repede micile greseli pe care le-au facut in meciurile de pregatire, atunci cu siguranta vom deveni o echipa foarte buna. Pare simplu, dar asa e: micile greseli fac diferenta intre o echipa buna si una foarte buna. Sper intr-o victorie cu Serbia, este primul joc si este extrem de important", a declarat principalul Stacey Nolan in exclusivitate pentru frbaschet.ro.

Tot ieri, din tara au venit vesti bune legate de Anita Meszaros, tanara jucatoare de baza a nationalei care s-a accidentat grav la inceputul saptamanii si nu a mai facut deplasarea cu lotul reprezentativ, locul ei fiind luat de Viorela Rus. Anita a fost operata ieri la genunchi, iar interventia a decurs bine, sportiva sperand intr-o recuperare mai rapida decat cea estimata initial de medici, adica de 6 luni.

Programul meciurilor Romaniei la turneul de baraj de la Taranto este urmatorul:

vineri, 3 iunie, ora 21.30 (ora Romaniei): SERBIA - ROMANIA
sambata, 4 iunie, ora 21.30: ROMANIA - GERMANIA
duminica, 5 iunie, ora 18.45: BELGIA - ROMANIA
miercuri, 8 iiunie, ora 21.30: ITALIA - ROMANIA

Parteneri