Foto

Sonia Ursu prezenta in echipa ideala la Europenele U20 de la Albena

Nationala feminina U20 a Romaniei a incheiat Campionatul European de la Albena pe ultima pozitie, echipa pregatita de antrenorii Dan FLESERIU si Monika BORIGA nereusind sa sparga gheta si sa-si treaca in cont macar o victorie.

Fara cuvinte!

Cu opt infrangeri din tot atatea jocuri disputate, nationala noastra a parasit competitia pe usa din spate, majoritatea tricolorelor fiind restante la toate capitolele: atitudine, determinare, daruire. Iar erorile de tehnica individuala si indisciplina tactica dovedita pe parcursul intrecerilor de la Albena au cantarit ca o piatra de moara, in ciuda eforturilor disperate ale staff-ului tehnic de a obtine un rezultat notabil. Cu evolutii inconstante de la meci la meci, dar si cu oscilatii majore de atitudine intre sferturi, Romania a pierdut toate confruntarile iar singurele sportive despre care se poate spune ca au dat satisfactie pe alocuri au fost Sonia URSU, Alina CRACIUN, Selena KIRBERG si Alexandra DUMITRACHE. Inca de la debut, Romania a pasit cu mult trac in competitie si s-a "trezit" abia in ultimele 12 minute ale jocului cu Portugalia, prea tarziu, insa, pentru a mai reface diferenta. Scor final final 64-67 si cosmarul abia incepea. Au urmat jocurile modeste cu Macedonia si Bulgaria, o mica tresarire, insuficienta insa, la meciul cu Cehia, un nou esec catastrofal cu Letonia, un meci bun, pe alocuri, cu Belgia, si doua jocuri cu oscilatii incredibile cu Marea Britanie si Israel, in care am condus pana aproape de final si am cedat lamentabil..
 
Sonia Ursu prezenta in echipa ideala a CE 2013
 
Desi Romania a ocupat ultima pozitie, capitanul nationalei noastre, Sonia URSU, a reusit sa se faca remarcata prin evolutii si a fost nominalizata in ALL-TOURNAMENT TEAMS, alaturi de belgiencele Julie VANLOO (MVP-ul turneului) si Hanne MESTDAGH, dar si de Monika SATORANSKA (Cehia) si Guna LAGZDINA (Letonia). Conform specialistilor prezenti la Albena, nominalizarea Soniei Ursu a fost facuta gratie calitatilor demonstrate de capitanul nationalei noastre si a unor actiuni reusite de un mare rafinament baschetbalistic. In cele opt jocuri, Sonia Ursu a bifat cateva medii deosebite: 15,9 puncte/meci, 9,8 recuperari/meci si 4 pase decisive/meci.
 
Rezultate si clasament final
 
Dar iata si rezultatele inregistrate de Romania:
ROMANIA – Portugalia  64-67
ROMANIA – MACEDONIA 54-72
ROMANIA – Bulgaria 54-74
ROMANIA – Cehia 62-74
ROMANIA – Letonia 55-93
ROMANIA – Belgia 58-68
ROMANIA – Marea Britanie 67-69
ROMANIA – Israel 59-67
 
Dar iata si clasamentul final:
 
1. BELGIA – 16 puncte
2. Cehia – 15 puncte
3. Letonia – 13 puncte
4. Portugalia – 12 puncte
5. Bulgaria – 12 puncte
6. Israel – 11 puncte
7. Macedonia – 11 puncte
8. Marea Britanie – 10 puncte
9. Romania – 8 puncte

FOTO - ALL-TOURNAMENT TEAMS - ALBENA 2013
(copyright FIBA-Europe, credit Bobby Peltekov)

Parteneri