Foto

Sonia Ursu s-a transferat in Coreea de Sud!!!

Baschetul feminin romanesc va avea, in premiera, incepand din acest sezon, o reprezentanta in Liga Profesionista de Baschet din Coreea deSud!!! De cateva zile, tanara internationala Sonia Ursu s-a decis sa plece din Romania si sa semnneze un contract de joc cu clubul profesionist coreean  Woori Bank Hansae, urmand sa plece spre Asia in finalul saptamanii viitoare. Curtata de mai multe universitati din SUA, dar si de cateva echipe din Europa, in urma evolutiilor sale foarte bune de la jocurile echipelor nationale U20 si de senioare, Sonia Ursu a luat o decizie... sentimentala, preferand Coreea de Sud, pentru a fi alaturi de tatal ei, dar si pentru a-si "construi" o cariera sportiva profesionista. Chiar daca are dubla cetatenie, romana si coreeana, si pare obisnuita cu tinuturile asiatice, unde si-a petrecut si vacanta de vara, pentru Sonia Ursu va fi o adevarata provoacare, fapt recunoscut si de fosta jucatoare a echipei Olimpia Bucuresti, tinand cont de faptul ca Liga Profesionista de Baschet din Coreea de Sud este foarte puternica. Inaintea plecarii, Sonia Ursu a acordat in exclusivitate un scurt interviu siteului FR Baschet, vorbind despre transfer si despre planurile de viitor.
 
1. Sonia, n-a fost SUA, nici Europa, a fost in cele din urma Coreea de Sud! Cum ai ajuns sa semnezi contractul tocmai cu o echipa din Asia?

 
Initial, trebuia sa plec in SUA la o universitate. Mai exact, acesta era planul meu de cand a inceput acest an, si m-am pregatit intens pentru noul pas. Dar urma sa incep cursurile si antrenamentele abia din semestrul al doilea, dupa luna decembrie, deoarece eu trebuia sa plec in Coreea de Sud ca sa imi iau cartea de identitate, avand dubla cetatenie. Cand am fost in vacanta in Coreea de Sud, lucrurile au luat o turnura de 180 de grade, in sensul ca nici eu nu ma asteptam la o astfel de decizie. A fost o oportunitate, am profitat de ea, si nutresc speranta ca am ales bine!
 
2. Pana la urma cum se numeste echipa pentru care vei juca si ce asteptari ai de la noul sezon?

 
Echipa pentru care am semnat deja un contract valabil pentru urmatoarele sezoane  se numeste Woori Bank Hansae, din liga profesionista WKBL. A fost o alegere dificila, dar cred ca am facut un pas bun pentru viitorul meu. Voi incerca cat mai rapid sa ma adaptez stilului de joc al noii mele echipe, pregatite de antrenorul Park MyungSool (n.n. – fostul antrenor principal al nationalei Coreei de Sud la JO 2004), dar si stilului de viata de acolo. Trebuie sa invat rapid si coreeana... Sunt convinsa ca acest transfer ma va ajuta foarte mult sa cresc in valoare, pentru a-mi indeplini visul de a deveni o jucatoare profesionista foarte buna.

3. Esti prima jucatoare din Romania care se transfera in Liga Profesionista din Coreea de Sud. Crezi ca te vei adapta cerintelor din baschetul profesionist?

Pentru ca sunt singura baschetbalista din Romania cu radacini coreene (n.n. – tatal Soniei este de nationalitate coreeana), cred ca ma voi adapta mult mai usor. Este un pas important si stiu ca va trebui sa ma antrenez 110% pentru a face fata unui campionat profesionist foarte puternic, fiind cunoscuta valoarea baschetului feminin coreean in lume. Sunt convinsa ca voi reusi...
 
4. Referitor la viitor, cum va ramane cu echipa nationala?

 
Pentru mine a fost, este si va fi o onoare sa joc pentru nationala Romaniei. Chiar daca voi juca in Coreea de Sud voi raspunde oricand cu mare placere la toate convocarile echipei nationale.

5. In incheiere, ne poti spune cand ti-ai programat plecarea si cand vei incepe noul sezon in WKBL?

 
Am bilet de avion pentru data de 5 octombrie. Voi incepe pregatire imediat cum ajung si, din cate stiu, primele jocuri oficiale vor fi in finalul lunii octombrie.
 
Multumim si mult succes la noua ta echipa!

Parteneri