Foto

Spania, ce furtuna!

Baschetbalistele croate isi vor reveni cu greu dupa seara de 19 iunie si vor tine minte mult timp meciul de la Gyor. Prima etapa din faza secunda a grupelor a adus cea mai clara victorie de la Eurobasket Women 2015, campioana en-titre Spania spulberand Croatia, cu incredibilu scor de  95-52! Campioana en-titre venea dupa un parcurs impecabil in grupa D si a jucat la potential maxim impotriva  unei echipe care a slabit mult din cauza accidentarilor. Fara Antonija Misura si Marija Rezan, doua jucatoare de mare calibru, "Hrvatska" a reusit sa se califice din grupa C, dar a fost data peste cap de o formidabila trupa spaniola. Alba Torrens si Marta Xargay au marcat primele 13 puncte ale partidei de la Gyor, astfel ca Spania a incheiat primele zece minute cu 11 puncte avans iar terenul s-a inclinat pana la final. O aparare agresiva care a produs 29 de mingi pierdute (Ciglar 8!!), o impecabila prezenta la recuperare, 41 de reusite, procentaje excelente la aruncarile de 2 si de 3 puncte, 26 de pase decisive, toate jucatoarele folosite si cu puncte marcate, asa a aratat jocul gandit de Lucas Mondelo si pus in practica de Torrens si compania. Senegaleza de 20 de ani Astou Ndour a reusit un double-double, cu 14 puncte si 11 recuperari, Marta Xargay a inscris 16 si a reusit 7 interceptii iar Alba Torrens si-a trecut in cont 16 puncte si 6 recuperari.
Dar iata si celelalte rezultate inregistrate in faza a doua a Eurobasket Women 2015:
Grupa E, care se disputa la Debrecen - Turcia-Muntenegru 61-41, Cehia-Belarus 73-70 (cu un cos de 3 in ultima secunda reusit de Alena Hanusova) si Franta-Grecia 51-42.
Grupa F, care se desfasoara la Gyor - Serbia-Slovacia 76-74 (cos decisiv marcat de Sonja Petrovic cu 3 secunde inainte de final), Lituania-Rusia 78-74 (dupa ce rusoaicele au condus cu 36-19, cu 59-42 si cu 61-47 la intrarea in ultimul sfert)!
Mai multe amanunte statistice puteti vedea pe www.eurobasketwomen2015.com

Foto - Astou Ndour a fost neoprit! (copyright www.eurobasketwomen2015.com)

Parteneri