Foto

Spania a cucerit laurii Eurobasket 2015

Reprezentativa masculina Spaniei a devenit noua campioana europeana, dupa ce selectionata iberica, cu Pau Gasol din nou imperial, a reusit, duminica seara, sa se impuna in fata nationalei Lituaniei, cu scorul de 80-63. De notat ca dupa ce in ultimele zile a fost doborat de mai multe ori la Lille recordul de asistenta la un meci de baschet, duminica seara, la marea finala a Eurobasket 2015, au fost prezenti in tribunele Stadionului Pierre Mauroy din Lille 27.372 de spectatori! In finala mica, selectionata Frantei a obtinut medaliile de bronz, dupa ce a dispus de nationala Serbiei, cu scorul de 81-68.
 
Imbracat in haine de sarbatoare si cu o amenajare inedita, Stadionul Pierre Mauroy din Lille a gazduit, duminica seara, finalele Eurobasket 2015, pe terenul de joc facandu-si aparitia in uralele celor 27.372 de spectatori (n.n. – nou record de asistenta) cele mai valoroase nationale ale momentului de pe Batranul Continent. Respectiv, reprezentativele Spaniei si Lituaniei in lupta pentru aurul european, si nationalele Frantei si Serbiei in batalia pentru medaliile de bronz. In deschiderea celui mai asteptat meci de la Eurobasket 2015, eveniment la care a participat alaturi de numeroase personalitati politice si sportive si Regele Spaniei Felipe VI, nationala Frantei a reusit in cele din urma sa prinda podiumul, depasind in finala mica selectionata Serbiei, cu scorul de 81-68. Un succes prin care reprezentantii Hexagonului au mai dres astfel busuiocul, dupa ce ratasera sansa chiar in fata propriilor suporteri de a-si apara coroana suprema cucerita editia anterioara. In marea finala, nationala Spaniei, cu Pau Gasol din nou imperial sub panouri, s-a impus mai lejer decat se asteptau specialistii in fata Lituaniei, cu scorul de 80-63, si a intrat in posesia medaliilor de aur si, implicit, in posesia biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.
Astfel, Spania obtine pentru a treia oara in istorie coroana Eurobasket, dupa victoriile precedente din 2009 si 2011. De mentionat ca este pentru a treia oara cand antrenorul Sergio Scariolo si jucatorii Pau Gasol, Seegio Llull, Rudy Fernandez, Felipe Reyes si Victor Claver, au urcat pe cea mai inalta a podiumului de premiere din intrecerea continentala. Si daca tot am amintit de festivitatea de premiere, sa mai adaugam ca pivotul ibericilor, genialul Pau Gasol, a fost desemnat cel mai valoros jucator al acestui turneu final, primind trofeul MVP. Totodata, Gasol a fost nominalizat si in “echipa ideala” a Eurobasket 2015, in All Star Five mai facand parte si Sergio Rodriguez (Spania), Nando De Colo (Franta), Jonas Maciulis si Jonas Valanciunas (Lituania).
 
Datele statistice ale finalelor Eurobasket 2015 pot fi vizualizate pe:
http://www.eurobasket2015.org/en/compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.gameID_11666-78-A-1.html (finala)
http://www.eurobasket2015.org/en/compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.gameID_11665-77-A-1.html (finala mica)

Parteneri