Foto

Spaniolii, regii baschetului 3x3 la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Echipa spaniola Palo Peak, din Malaga, a obtinut laurii celei de-a treia editii a turneului international de baschet 3x3 “Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2014”, reusind sa-si adjudece si marele premiu de 4.000 de dolari dupa o finala castigata in fata “Tricolorilor”, componentii nationalei Romaniei clasandu-se pe locul secund si incasand un cec de 1.000 de dolari.
 
Desi ploaia a stricat planurile organizatorilor si i-a fortat pe participanti sa se mute din Piata Universitatii in Arena de Baschet, tribunele s-au umplut rapid si aproape 400 de spectatori au urmarit fazele finale ale celei de-a treia editii a “Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2014”, intrecere care a adunat la start 16 echipe de baschet 3x3 din 12 tari. La capatul unor dispute extrem de echilibrate, multe dintre acestea terminandu-se in prelungiri, in ultimul act al competitiei organizata de ACS Sport Promotion si Sport Arena, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, DSTMB si Primaria Municipiului Bucuresti, si sustinuta de Raiffeisen Bank, The Group si Gatorade, au acces echipa spaniola Palo Peak si echipa nationala a Romaniei, “Tricolorii”. Avand in lot un fost jucator din Liga spaniola de baschet, echipa din Malaga a dominat clar finala si s-a impus cu scorul de 21-13, reusind astfel sa obtina atat laurii competitiei, cat si marele premiu de 4.000 de dolari. Pentru locul secund, “Tricolorii”, in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan, au incasat un cec de 1.000 de dolari.
La fel ca in fiecare an, atmosfera de la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a fost incalzita si de aceasta data de trupa de majorete de la Dracula’s Girls, care la fazele finale au provocat spectatorii pe teren intr-un inedit concurs de dans, in care s-au remarcat baschetbalistii GhitaBalmus si Radu Voinescu. Totodata, trupa Super Chill, semifinalista la “Romanii au Talent”, a dictat ritmul printr-un show unic in Europa, de percutie, dans si muzica, iar micii baschetbalisti de la Asesoft Junior Ploiesti si Speed Basketball Bucuresti au reprezentat promisiunea ca turnee precum acesta se vor disputa si peste zece ani.

Parteneri