Foto

Spectacol stelar la Alba Iulia (foto ALL STAR GAME)

La mai putin de 24 de ore dupa fluierul final din ultimul act al Cupei Romaniei, care a consemnat un nou succes al echipei CSM Targoviste, stelele baschetului feminin romanesc s-au adunat, miercuri, pe parchetul Salii Universitatii din Alba Iulia, pentru o demonstratie de zile mari in cadrul ALL STAR GAME 2013.
Pastrand traditia, cele mai valoroase jucatoare selectionate prin vot pentru acest eveniment au deschis ziua cu o actiune de promovare a baschetului in gradinite, micuta sala din Alba Iulia fiind asaltata pentru doua ore de peste 60 de copii dornici sa desluseasca tainele sportului cu mingea la cos chiar de la vedetele din LNBF. Ignorand vremea mohorata si ploaia torentiala care s-a abatut asupra municipiului Alba Iulia, copii s-au bucurat din plin de momentele petrecute impreuna cu starurile LNBF, plecand spre casele lor cu multe cadouri si amintiri frumoase.
Spre seara, Sala Universitatii a imbracat din nou haine de sarbatoare, fiind plina ochi la regalul baschetbalistic ALL STAR GAME 2013. Iar asistenta n-a avut ce regreta, pe teren rivalitatile din play-off-ul ce urmeaza fiind lasate deoparte si lasand loc show-ului total. De altfel, pe toata durata jocului, cuvantul de ordine a fost spectacolul, iar baschetul feminin autohton a sarbatorit cum se cuvine, sportivele si antrenorii realizand o reprezentatie superba. Lasand defensiva in planul secund, e drept si de teama accidentarilor, cele doua selectionate, Nord vs. Sud, s-au intrecut in faze spectaculoase, pase inventive si aruncari reusite de la mare distanta, spre bucuria asistentei, care a gustat din plin toate surprizele organizatorilor. Spectacolul a fost deschis de “surpriza” selectionatei Nord-ului, care la primul time-out a starnit o mare agitatie pe banca, sportivele punandu-si masti colorate si antrenandu-se in cel mai in voga dans al momentului, Harlem Shake. Cateva minute mai tarziu, in prima pauza, si-a facut aparitia pe parchet vedeta locala “Flaviu fara S”, un talentat dansator care a fost aclamat la scena deschisa pentru momentul artistic prezentat, in care a fost inclusa si o minge de baschet! La reluare, sustinute si de galeria locala, baschetbalistele din Nord au apasat pe acceleratie si s-au distantat serios pe tabela, incursiunile “marca” Thompson si Givens fiind gustate de public, dar si de "rivalele" din Sud. Riposta Sudului a venit, insa, in pauza mare, cand Milica Ivanovic, de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, s-a impus in concursul de 3 puncte, la care au luat startul 11 concurente. Momentele de spectacol total au continuat si dupa pauza, cei doi antrenori, Dan Fleseriu si Florin Nini, umflandu-si muschii si ciocnindu-se cap in cap la centru terenului, protejati de niste casti de motociclist! Castigator, Florin Nini, care a inscris una din cele doua aruncari libere, ca urmare a celor doua tehnice acordate de arbitrii... A iesit la rampa mai apoi Katia Abramzon, care s-a incadrat perfect in randul micutelor majorete si a dat lectii de dans, Gabriela Marginean si-a prins pe tricou si pe sort mai multe panglici tricolore si a jucat pana la final precum o "romanca veritabila", iar ultima pauza a adus din public o mamica pentru mult asteptata “aruncare norocoasa” de 1.000 de euro, dar si patru copii selectati de mascota locala pentru un concurs distractiv. Zambete, muzica si din nou baschet. Asa a fost si retetarul ultimului sfert, care s-a incheiat cu victoria la limita a Nordului, cu scorul de 113-112. La final, Gabriela Marginean a fost declarat MVP atat pentru prestatia din ALL STAR GAME, cat si pentru evolutiile din FINAL 4 Cupa Romaniei, iar Jasmine Bailey a primit coronita de MISS.
Ca la fiecare dintre ultimele editii, evenimentul sportiv s-a incheiat si de aceasta data tarziu in noapte, cu un dineu caritabil organizat la restaurantul Hotelului Parc. Dupa o scurta prezentare a activitatii Asociatiei „Maria Beatrice”, respectiv a Complexului de Servicii Socio-Medicale “Maria Betrice”, a fost donata suma de 5.000 de euro pentru achizitionarea unor aparate medicale in folosul micutilor cu probleme neuromotorii, fapt care a confirmat inca o data ca marea familie a baschetului romanesc raspunde cu promptitudine si intinde o mana de ajutor ori de cate ori este solicitata.
 
 
O ampla galerie foto poate fi vizualizata pe pagina de facebook a FRB:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.291676154296817.1073741828.157898037674630&type=1

Parteneri