Foto

Spectacol stelar la Dej (ALL STAR GAME 2011, feminin)


Momente emotionante la Dej la sfarsitul saptamanii. Micutul oras din judetul Cluj a gazduit sarbatoarea baschetului feminin din 2011. Peste 1000 de spectatori au umplut tribunele Salii de Sport a municipiului pentru a asista la All Star Game 2011.

Ziua a inceput cu o vizita efectuata de cele 24 de baschetbaliste votate pentru Meciul Stelelor la Primaria municipiului Dej, acolo unde au fost intampinate de primarul si viceprimarul din localitate.

Cateva ore mai tarziu, la Sala de Sport a inceput cel mai asteptat eveniment al anului in baschetul feminin. Seara a fost deschisa de demonstratii de baby-baschet si mini-baschet efectuate de echipa feminina a LAPI Dej, antrenata de doua foste glorii ale baschetului din Dej, Laurentia Chira si Simona Catinean.

De la baschetul juvenil s-a trecut apoi la un schimb major de generatii, pe parchet evoluand, in Old Star Game, foste baschetbaliste care, de-a lungul anilor, au evoluat pentru prim-divizionara Tiger Somes Dej, vicecampioana Romaniei in 1997, o echipa care, din pacate, s-a desfiintat in 2005. Prilej de nostalgii si emotii pentru minunatul public din Dej, care a avut ocazia sa revada pe parchet sportivele care au adus glorie, de-a lungul anilor, echipei locale.

Dupa meciul Old Star Game - File de Poveste Somes Tiger Dej, a urmat main-eventul serii. Echipa Nordului si cea a Sudului, formate din cele mai votate 24 de baschetbaliste din Romania (in urma voturilor exprimate de public, mass-media si reprezentanti ai FRB) s-au intrecut in All Star Game. Pe teren au evoluat:

NORD
 JUCATOARE
1. Ciocan Cristina – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
2. Stoenescu Anca – BCM Bega Danzio Timisoara
3. Larisa Toma – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
4. Anita Meszaros – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
5. Ashlee Roberson – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
6.Budean Laura – BCM Bega Danzio Timisoara
7. Pop Claudia – CS Municipal Satu Mare
8. Graham Cherrise – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
9. Walker Danielle – Politehnica National Iasi
10. Bjork Lori – CS Municipal Satu Mare
11. Brosovsky-Boriga Monica – BC ICIM Univ. Goldis Arad
12. Uiuiu Alexandra – CSU LPS Alba Iulia

Antrenori:

Stacey Nolan – BC ICIM Univ. V. Goldis Arad
Dan Ionescu - BCM Bega Danzio Timisoara
 
SUD
 JUCATOARE
1.Cristina Bigica – Olimpia Bucuresti
2. Annemarie Parau – LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe
3. Renee Walker – LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe
4. Ildiko Vass – LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe
5. Florina Diaconu – Rapid Bucuresti
6. Nevena Saponjic - CSB Teleorman Alexandria
7. Georgiana Rus – CSB Teleorman Alexandria
8. Alina Chivu – CSB Teleorman Alexandria
9. Tena Rene Matthews – SCM CSS Craiova
10. Monica Ivan – BC Galactica Olimpia Brasov
11. Adina Lovasz – Sportul Studentesc Omnilogic
12. Gabriela Cursaru – Olimpia Bucuresti

Antrenori:

Attila Veres - LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe
Liviu Manea - SCM CSS Craiova

La finalul partidei, in ciuda previziunilor, s-a impus echipa Sudului cu 100-83.

Premiile speciale oferite de organizatori:

Concurs de aruncari de 3 puncte: Claudia Pop (CSM Satu-Mare)
Miss All Star Game 2011: Florina Diaconu (Rapid Bucuresti)
MVP: Ildiko Vass (LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe)

Spectacolul a fost completat de concursuri organizate pentru public, de dansul micutelor majorete ale trupei Super Stars, dar si de o demonstratie de slam-dunk sustinuta de cativa dintre jucatorii echipei nationale de juniori I a Romaniei dar si de...antrenorul de la ICIM Arad, Stacey Nolan!

Sarbatoarea baschetbalistica de la Dej s-a incheiat seara, la receptia oficiala de dupa partida, acolo unde 10 baschetbaliste au sustinut o inedita prezentare de moda, imbracand creatii ale casei de moda Astrid, pentru ca apoi, in prezenta a numeroase oficialitati locale, sa aiba loc o licitatie in scopuri caritabile. Tricouri ale jucatoarelor de la Old Star Game si All Star Game, mingile oficiale ale meciurilor cu autograful tutror jucatoarelor, obiecte de arta dar si echipamente sportive purtand autografele originale ale lui Ilie Nastase, Nadia Comaneci sau Gheorghe Hagi au fost scoase la vanzare, iar fondurile au fost destinate Casei de Zi din Dej, sustinerii clubului de minibaschet si baby-baschet LAPI Dej, dar, mai ales, ajutorarii micutului Luca Brasoveanu (5 ani), un copil din Dej care a fost lovit de o maladie cumplita si are nevoie urgenta de o costisitoare interventie chirurgicala.

La final, pe ritmurile muzicii, sportivele si-au zambit pentru ultima data inainte de a merge la odihna si a se pregati pentru jocurile unde prietenia va fi lasata deoparte in schimbul inclestarilor din play-off-ul Diviziei  A.


PE ACEASTA CALE, FEDERATIA ROMANA DE BASCHET TINE SA MULTUMEASCA TUTUROR CELOR CARE NE-AU SPRIJINIT SI AU CONTRIBUIT LA REALIZAREA UNEI SERI DE VIS LA "ALL STAR GAME 2011", FEMININ, DE LA SPORTIVE, ANTRENORI, OFICIALI SI PANA LA CEI CARE REPREZINTA AUTORITATEA LOCALA DIN DEJ. TOTODATA, FELICITAM GAZDELE DE LA DEJ PENTRU REUSITA ACESTUI EVENIMENT, DEMONSTRAND PRIN ACEASTA CA MICUTUL ORAS DIN JUDETUL CLUJ RAMANE UN CENTRU BASCHETBALISTIC DEOSEBIT.  

Parteneri