Foto

Spectacol total la Sport Arena Streetball 2014

In pofida conditiilor meteo nefavorabile si a norilor care au tot dat tarcoale Capitalei in week-end-ul recent incheiat, cel de-al doilea turneu din cadrul Sport Arena Streetball 2014 s-a bucurat de un real succes, dovada fiind afluenta mare de participanti si de fani, care si-au dat intalnire sambata si duminica pe terenurile din Universitatea Politehnica Bucuresti. In plus, regalul de streetball a avut parte si de un spectacol de zile mari oferit cu generozitate de celebrii dunkeri Justin Darlington si Kadour Ziani, precum si de sportivi romani, care au sfidat gravitatia si au demonstrat ca “si romanii stiu sa sara!”   
 
 
In competitia de baschet 3x3 din cadrul Sport Arena Streetball, intrecere organizata de Sport Arena si ACS Sport Promotion, in colaborare cu FR Baschet, Universitatea Politehnica Bucuresti si DSTMB si sustinuta de Raiffeisen Bank, Gatorade si Idilis, s-au “duelat” in cel de-al doilea turneu consecutiv peste 170 de echipe. Cum era de asteptat, in prim-plan au fost din nou echipele nationale ale Romaniei, care ne vor reprezenta in aceasta saptamana la Moscova, la Campionatele Mondiale de baschet 3x3, echipele “Tricolorii” si “Tricolorele” impunandu-se in categoriile Open, la masculin, respectiv la feminin. Baietii au avut parte de meciuri mai tari, in special in sferturile de finala, atunci cand au intalnit echipa nationala a Poloniei, care a ales turneul Sport Arena Streetball pentru a se pregati de Mondiale. In cele din urma, in drumul spre trofeu, “Tricolorii” s-au impus la limita in fata polonezilor, cu scorul de 14-13, la capatul unui meci epuizant si extrem de spectaculos. Pe tabloul feminin, echipa nationala “Tricolorele”, reunita pentru prima oara in formula completa, cu Anca Sipos, Andra Haas, Cristina Bigica si Flori Diaconu, n-a avut probleme pe traseu si a castigat detasat intrecerea.
 
Si romanii stiu sa sara!
 
La doar 1,75 metri, tanarul Gratian Pintea a facut spectacol la al doilea turneu Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/sportarenastreetball) din acest sezon, chiar daca invitat special a fost Justin Darlington, considerat cel mai bun dunker din lume in acest moment. De altfel, seara de sambata a fost exploziva si la propriu si la figurat, profesionistii Justin Darlington si Kadour Ziani incingand in mod asteptat atmosfera. Totusi, pustii autohtoni care li s-au alaturat vedetelor din strainatate in demonstratia de slam-dunk au devenit rapid principalul punct de atractie. Iar reusitele aeriene au incantat pe deplin asistenta, finala concursului organizat ad-hoc fiind disputata intre Bogdan Nicolescu, de la Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti, si Gratian Pintea, student in Cluj-Napoca. Desi era mult mai scund decat oponentul sau, dar cu “rachete”, parca, in gambe, Gratian s-a propulsat catre inel, bine sfatuit de Kadour Ziani, pentru o reusita finala incredibila, care a ridicat asistenta in picioare si care i-a adus si victoria, demonstrandu-le invitatilor de marca, precum si fanilor, ca “si romanii stiu sa sara!”.
 
Regal baschetbalistic de “Ziua copiilor”
 
Duminica, 1 iunie, a fost randul copiilor sa fie in centrul atentiei pe terenurile din Universitatea Politehnica Bucuresti, acolo unde Sport Arena a organizat un mini-turneu ad-hoc dedicat celor care abia deprind tainele baschetului. Mai mult, asa cum s-a vazut de-a lungul competitiei, dragostea pentru acest sport incepe inca de la varste fragede iar la Sport Arena Streetball pustii invatasa mearga avand tot timpul cu ei si o minge de baschet!
 
De mentionat ca, dupa ce la primul turneu au fost prezenti la Sport Arena Streetball reprezentanti ai Departamentului 3x3 din cadrul FIBA, cel de-al doilea turneul s-a bucurat de prezenta sefului Departamentului 3x3 al FIBA Europe, Robert Rieblinger, care a si efectuat premierea castigatorilor alaturi de Kadour Ziani si Justin Darlington.
 
Conform calendarului competitional, urmatorul turneu Sport Arena Streetball va avea loc in perioada 11-13 iulie, tot pe terenurile Sport Arena din Universitatea Politehnica Bucuresti.

Parteneri