Foto

Spectacol tricolor in tribunele Salii Sporturilor din Sibiu!

O victorie in fata puternicei selectionate a Letoniei la meciul de miercuri seara, de la ora 19:00, din Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, ar aduce nationalei noastre de seniori mult asteptata calificare la Eurobasket 2015! Astfel, dupa 28 de ani de absente la turneele finale europene, tricolorii pregatiti de antrenorii Marcel Tenter, Claudiu Fometescu si Milorad Perovic, ar reusi sa revina in elita continentala si sa se reaseze la masa celor puternici. Fiind un joc extrem de important, baschetbalistii nationalei noastre solicita din nou sprijinul fanilor baschetului autohton, pe care-i rugam, pe aceasta cale, sa vina la meciul de miercuri seara imbracati in rosu, galben sau albastru, pentru a realiza un “spectacol tricolor” in tribune!
 
Dupa superba victorie obtinuta in Suedia, nationala de seniori a Romaniei a facut un pas urias spre calificarea la Eurobasket 2015. Astfel, in urma rezultatelor de pana acum si tinand cont de criteriile de calificare anuntate de FIBA-Europe, Romania are doua sanse. Prima, care nu tine de jocul rezultatelor, trebuie sa castige meciul cu Letonia, indiferent la ce scor! Succes care ne-ar asigura, atat noua, cat si Letoniei, accederea la turneul final european de anul viitor. Cea de-a doua sansa, tine de jocul nebun al rezultatelor din celelalte grupe de calificare, in care Romania ar avea sanse infime sa obtina biletele pentru Eurobasket 2015 daca va pierde meciul cu Letonia. Mai jos va vom prezenta situatia la zi pentru fiecare din cele sapte grupe si calculele calificarii.
 
Tribune in rosu, galben si albastru!
 
Pe de alta parte, Federatia Romana de Baschet, impreuna cu Asociatia al 6-lea Jucator din Sibiu, solicita sprijinul fanilor baschetului romanesc pentru a realiza un spectacol tricolor in tribune. “Avem nevoie din nou de sprijinul suporterilor! Asa cum au facut-o intr-un mod admirabil la toate meciurile din aceasta campaniei. Sa avem alaturi de noi o mare de suporteri imbracati in rosu, galben si albastru”, este mesajul antrenorului principal Marcel Tenter. Astfel, pentru a creea o atmosfera de mare sarbatoare in tribunele Salii Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, ii rugam pe toti suporterii care doresc sa fie alaturi de nationala Romaniei la importantul joc impotriva Letoniei sa vina, cu mic, cu mare, la confruntarea de miercuri seara, imbracati in tinute care sa contina culorile tricolorului nostru: rosu, galben sau albastru! Sa realizam impreuna un spectacol tricolor in tribune, care sa prefateze astfel si o calificare mult asteptata, si sa strigam impreuna: “Hai Romania!”
 
Calcule teoretice
 
Tinand cont de sistemul competitional anuntat de FIBA-Europe, va prezentam mai jos situatia din cele sapte grupe de calificare, cu precizarea ca la Eurobasket 2015 vor accede castigatoarele acestor grupe, precum si cele mai bine 6 echipe clasate pe locurile 2. Totodata, in grupele care contin patru echipe (n.n. – Grupa A si Grupa G sunt formate din doar 3 echipe), se elimina din clasamentul de calificare rezultatele obtinute impotriva ultimei clasate.
Astfel, iata situatia la zi:
 
Grupa A
1. Bosnia – 3 victorii (+29)
2. Islanda – 2 victorii (+5)
3. Anglia – 0 victorii
Ultimul joc – Islanda vs. Bosnia (ora 20:30)
 
Grupa B*
1. Israel – 3 victorii (+44)
2. Muntenegru – 1 victorie (-17)
3. Olanda – 1 victorie (-27)
* se elimina rezultatele Bulgariei, care a pierdut toate jocurile.
Ultimele meciuri – Olanda – Muntenegru (ora 21:00)
                                 Israel – Bulgaria (ora 19:00)
Grupa C*
1. Polonia – 2 victorii (+11)
2. Germania – 2 victorii (+19)
3. Austria – 1 victorie (-24)
* se elimina rezultatele Luxemburg, care a pierdut toate jocurile.
Ultimele meciuri – Polonia – Austria (ora 21:00)
                                Luxemburg – Germania (ora 20:30)
 
Grupa D*
1. Belgia – 3 victorii (+40)
2. Macedonia – 2 victorii (+11)
3. Belarus – 0 victorii (-51)
* se elimina rezultatele Danemarcei, care a pierdut toate jocurile.
Ultimele meci – Macedonia – Belarus (ora 20:30)
                           Danemarca – Belgia (ora 20:30)
 
Grupa E*
1. Cehia – 2 victorii (+11)
2. Ungaria – 1 victorie (-22)
3. Georgia – 2 victorii (+11)
* se elimina rezultatele Portugaliei, care a pierdut toate jocurile.
Ultimele meciuri – Ungaria – Cehia (ora 17:45)
                                 Georgia – Portugalia (ora 19:00)
 
Grupa F*
1. Letonia – 3 victorii (+38)
2. Romania – 2 victorii (-16)
3. Suedia – 0 victorii (-22)
*se elimina rezultatele Slovaciei, care a pierdut toate jocurile.
Ultimele jocuri – Romania – Letonia (ora 19:00)
                              Suedia – Slovacia (ora 19:00)
 
Grupa G
1. Rusia – 2 victorii (+45)
2. Italia – 2 victorii (+28)
3. Elvetia – 1 victorie (-73)
Ultimul meci – Elvetia – Italia (ora 21:45)
 
Toate calculele dispar pentru nationala Romaniei daca tricolorii vor castiga impotriva Letoniei, indiferent de diferenta de scor din final. In cazul in care Romania cedeaza, insa, in fata Letoniei, atunci apar o serie de calcule nebune, deoarece cosaverajul tricolorilor este in prezent pe -16.
Astfel, din Grupa A, nationala Bosniei este deja calificata, iar o eventuala victorie a Bosniei in Islanda, la peste 23 de puncte, ar “ingropa” selectionata islandeza. Daca Islanda castiga, indiferent de scor, atunci se califica automat atat Bosnia, cat si Islanda...
In Grupa B, nationala Israel are deja calificarea asigurata, iar pentru locul al doilea se vor lupta, in disputa directa, Olanda si Muntenegru. Daca Muntenegru va castiga, obtine calificarea de pe locul secund. Daca Olanda castiga, Muntenegru iese din calcule, iar Olanda are nevoie de o victorie la o diferenta mai mare de 10 puncte pentru a depasi nationala Romaniei si a se califica...
In grupa C, Germania este ca si calificata, avand ultimul meci cu Luxemburg, in vreme ce Polonia si Austria isi disputa ultimul bilet din aceasta serie. Polonezii au insa avantajul terenului propriu, astfel ca mai mult ca sigur vor castiga si vor obtine calificarea.
In grupa D, Belgia si Macedonia sunt deja calificate, fiind greu de crezut ca Macedonia va pierde pe teren propriu in fata Belarus la o diferenta de peste 27 de puncte...
In grupa E, Georgia este ca si calificata, in vreme ce Ungaria si Cehia se lupta pentru biletele la Eurobasket 2015. Daca Cehia invinge in Ungaria, obtine automat calificarea, iar daca pierd, tot se califica daca Ungaria nu castiga la o diferenta de peste 17 de puncte!
In grupa F, lucrurile sunt clare: daca Romania invinge, atunci obtin calificarea automat Letonia si Romania. In cazul in care tricolorii pierd, calificarea sta in jocul rezultatelor...
In grupa G, Rusia si Italia sunt deja calificate.

Parteneri