Foto

Sport Arena Streetball 2012 gata de start

Cea de-a VIII-a editie a singurului campionat de baschet 3x3 din Romania este gata de start. „Sport Arena Streetball  2012” (detalii pe www.3la3.ro sau www.facebook.com/SportArenaStreetball) are si o miza uriasa din acest an: castigatoarea acestui sezon va reprezenta Romania la FIBA 3x3 World Tour Madrid, de unde are sansa sa se califice la finala mondiala ce va avea loc la Miami.
 
Pe aceasta cale, FR Baschet anunta toti jucatorii nascuti 1994/1995 ca trebuie sa participe la turnee acreditate FIBA pentru a avea sansa de a fi selectionati pentru Campionatul Mondial 3x3, care va avea loc la Sevilia, in perioada 27-30 septembrie 2012, sau pentru oricare alta competitie majora de baschet 3x3 organizata de FIBA. Fara sa participe la turnee acreditate FIBA, iar „Sport Arena Streetball 2012” este unul dintre ele, nu pot cumula puncte si nu pot fi selectionati in echipa nationala U18 ce va participa la Campionatul Mondial 3x3.
 
Revenind la intrecerea „Sport Arena Streetball 2012”, dupa sapte ani in care a reprezentat etalonul baschetului 3x3 din Romania, anul acesta organizatorii ridica provocarea la un alt nivel, cel international, competitia din tara noastra devenind, potrivit FIBA, unul dintre pilonii la nivel mondial ai acestei discipline, posibil olimpice in viitorul apropiat.
„Sport Arena Streetball” este, incepand din 2012, singura competi?ie de baschet 3x3 din Romania care va face parte din FIBA 3x3 WORLD TOUR, o competitie la nivel mondial organizata de FIBA!
Marea castigatoare a „Sport Arena Streetball 2012” se va deplasa (toate cheltuielile vor fi suportate de catre organizatori) la Madrid, acolo unde se va lupta cu cele mai bune echipe din Europa pentru calificarea la marea finala FIBA 3x3 World Tour, care va avea loc in luna septembrie, la Miami, orasul superstarurilor NBA de la Heat, LeBron James, Dwyane Wade si Chris Bosh.
Si in acest an, campionatul este alcatuit din patru turnee regulate, cele mai bune echipe in urma ierarhiilor de la aceste turnee urmand sa se califice la Master.
Sute de echipe sunt asteptate pe terenurile din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, iar fiecare participant la Sport Arena Streetball  va fi premiat.
De-a lungul verii, cei mai buni dunkeri din Romania si din lume se vor duela pentru suprematie in cel mai spectaculos procedeu din baschet, in timp ce trupe de dansatori, freestyleri si vedete ale muzicii romanesti vor intretine atmosfera.
Caravana Sport Arena Streetball  2012 se va pune in miscare odata cu Turneul 1 (se disputa in perioada 18-20 mai). Inscrierile pentru Turneul 1 vor incepe de luni, 14 mai, de la ora 15.00.
Toate amanuntele legate de procesul de inscriere le gasiti pe site-ul oficial al competitiei www.3la3.ro, alaturi de ultimele noutati si in plus puteti comunica cu organizatorii instantaneu pe pagina de Facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball.
Organizatorii va asteapta „sa visati, sa jucati si sa traiti baschet alaturi de Sport Arena Streetball”!

Parteneri