Foto

Sprijin pentru Nikola Ilic

Fostul jucator al echipei CSU Ploiesti, Nikola Ilic, a fost diagnostic recent cu cancer. Dupa ce a suferit o interventie chirurgicala in luna ianuarie si lucrurile pareau ca au intrat pe fagasul normal pentru fostul pivot al prahovenilor, maladia a revenit si Ilic lupta din nou cu cancerul. Jucatorul sarb a inceput deja sedintele de chimioterapie, extrem de costisitoare.  Atat echipa FMP din Belgrad, precum si clubul CSU Ploiesti incearca sa fie alaturi de Ilic si au demarat o campanie de strangere de fonduri. Iata mai joc cele doua conturi deschise la BCR Ploiesti, unde poti fi donati bani pentru fostul baschetbalist:

Lei: RO88 RNCB 0465 1207 3799 0001
Euro: RO61 RNCB 0465 1207 3799 0002



De asemenea, va prezentam mai jos intregul comunicat  postat pe site-ul oficial al echipei CSU Ploiesti:
 
“A sosit in vara anului 2009 la CSU Asesoft, luandu-i, la acea vreme, locul americanului Dwayne Curtis. A reusit, in doar cateva luni, sa devina o piesa importanta in angrenajul ploiestenilor, a adus un suflu nou de pe banca si, mai presus de toate, a izbutit sa-si atraga simpatia colegilor prin munca si seriozitate.

Nu a fost baschetbalistul extravagant, jucatorul capabil sa sacrifice chiar si rezultatul pentru a iesi in evidenta. Ba, dimpotriva! A impresionat prin simplitate si daruire, printr-o stapanire de sine exemplara in momentele cheie si prin cateva executii pe atat de normale pentru unii, pe atat de necesare in economia jocului. A devenit, in premiera, campion, si s-a inhamat la un nou drum alaturi de echipa care-i furnizase, pana atunci, poate cele mai mari satisfactii. Este povestea lui Nikola Ilic, un jucator talentat caruia destinul i-a oferit, pana nu demult, cele mai bune perspective.

Primele semne ...

Nikola Ilic a ales, in 2010, sa-si prelungeasca intelegerea cu CSU Asesoft pe inca un sezon. Eliberat de retragerea din activitate a lui Griffith, sarbul a inceput sa evolueze in mod constant inca din primul minut.
A facut cateva partide excelente in turul stagiunii precedente, in compania lui BC Timisoara, SCM Craiova sau Steaua Turabo Bucuresti. Ilic a continuat sa dea tot ce e mai bun in tricoul alb-albastru, chiar daca simtea, tot mai des, dureri in zona stomacului.

Dupa o jumatate de campionat aproape perfecta atat pentru el, cat si pentru echipa, baschetbalistul a fost diagnosticat cu o tumoare maligna deosebit de periculoasa. Dupa mai multe analize si consultatii, Ilic a fost operat cu succes in luna februarie, iar recuperarea a decurs in conditii bune pentru jucatorul Asesoftului.

Alaturi de colegi, in semifinalele playoff-ului

Nikola Ilic a revenit la Ploiesti in aprilie, la circa doua luni distanta de la operatia suferita intr-o clinica din Belgrad. A fost prezent in Sala Olimpia la meciurile 1 si 2 ale semifinalei Campionatului National, contra Stelei, purtand noroc ploiestenilor in drumul lor catre finala.
A zambit, s-a fotografiat alaturi de suporteri, a acordat autografe si a promis ca va face tot posibilul pentru a reveni la CSU Asesoft, in vederea demararii pregatirilor pentru noul sezon. Dincolo de aparente, insa, efectele chimioterapiei si ale spitalizarii indelungate si-au pus amprenta pe fizicul jucatorului, vizibil slabit in comparatie cu forma aratata in finalul turului de campionat.

Lunile au trecut, Ilic a continuat sa urmeze indeaproape indicatiile medicilor, efectuand chiar primele aruncari la cos si exercitii usoare de incalzire. Nu a banuit in niciun moment ca boala il la lovi din nou. Nici macar nu a luat in considerare acest fapt. Si-a dorit enorm sa revina in circuit, insa planurile i-au fost date peste cap.

A fost rediagnosticat cu cancer si, in acest moment, sarbul urmeaza sedinte de chimioterapie extrem de costisitoare.
Ratko Radovanovi?, presedintele lui FMP Belgrad, echipa la care Nikola Ilic a evoluat inaintea venirii sale in Divizia A, l-a ajutat financiar pe baschetbalist. Si clubul CSU Asesoft incearca sa fie alaturi de Ilic si, in acest sens, a deschis deja doua conturi, la BCR Ploiesti, unde pot fi donati bani.

Lei: RO88 RNCB 0465 1207 3799 0001
Euro: RO61 RNCB 0465 1207 3799 0002

CSU Asesoft face apel catre toate institutiile de presa pentru mediatizarea acestui caz. La cei 26 de ani ai sai, Ilic poate castiga lupta cu cancerul, o boala care i-a rapus pe Elemer Tordai – simbolul echipei CSU Sibiu, in 2007, dar si pe indragitul jurnalist ploiestean, Gabi Dobre, in 2005.

Colegii de breasla ai lui Nikola Ilic, toti cei implicati in aceste fenomen, Federatia Romana de Baschet, cluburile, sponsorii, partenerii si fanii baschetului pot ajuta la salvarea unui tanar talentat, a unui om care desi a dus o viata sportiva, nefiind fumator sau consumator de alcool, s-a vazut trecut de catre Marele Arbitru in afara terenului de baschet, in afara unei vieti normale.
In acest moment, singurul meci pe care il mai are de castigat este cel cu viata. Nikola Ilic, un exemplu de jucator de echipa, are acum nevoie de coechipieri. Mai mult ca niciodata.”
 
 


Parteneri