Foto

Stagiul international de arbitri REFEREE.PL CAMP 2016 va fi organizat la Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca va gazdui, in perioada 8 - 11 septembrie 2016, cea de-a 13-a editie a “REFEREE.PL CAMP” – un stagiu international pentru arbitri de baschet organizat in colaborare cu Federatia Romana de Baschet, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet si cu sprijinul Asociatiei Judetene de Baschet Cluj si al Colegiului Judetean al Arbitrilor de Baschet Cluj.
Campul international de la Cluj-Napoca este o sansa pentru arbitri de a-si imbunatati abilitatile de pe teren si de a invata lucruri noi de la o echipa de specialisti cu o vasta experinta in arbitraj la nivel international. Initiatorul acestui camp este arbitrul de Euroliga, Jakub Zamojski, care alaturi de Carl Jungebrand, FIBA Head of Referees, coopereaza si sustin dezvoltarea arbitrajului, implementand si aducand la cunostinta ultimele tendinte si noutati in ceea ce priveste arbitrajul de baschet la cel mai inalt nivel.
Cursantii de la a XIII-a editie a “REFEREE.PL CAMP” vor participa atat la lectii teoretice, cat si practice, in cadrul carora se va pune accentul, in principal, conform organizatorilor, pe calitatea deciziilor, criterii si tehnici de arbitraj, mecanica arbitrajului cu 3 arbitri. Cursurile vor fi sustinute de arbitri cu experienta si instructori din cele mai bune ligi din lume, numele acestora urmand a fi anuntate in cel mai scurt timp. Toate jocurile din cadrul turneelor de seniori, masculin si feminin, dar si de juniori, vor fi inregistrate si astfel va exista sansa de a se lucra cu materialul video imediat dupa meci. O metoda inedita va fi folosirea unei tehnici multimedia de imbunatatire a arbitrajului – “camera de filmat pentru arbitri”.
Taxa de participare la stagiul de la Cluj-Napoca: 390 euro/persoana.
Mai multe detalii cu privire la “REFEREE.PL CAMP”, organizat in premiera in Romania, gasiti accesand site-ul official:
http://www.referee.pl/index.php/ourcamps/2016-camp
Coordonatorul la nivel local al acestui proiect este arbitrul international Bogdan Podar.

Parteneri