Foto

Start in Cupa Romaniei, sezonul 2017-2018

Sezonul competitional intern va demara in aceasta seara cu primele meciuri din cadrul preliminariilor Cupei Romaniei, feminin, editia 2017-2018. Cu doar zece participante la start, intrecerea feminina se va desfasura intr-un format in care singura reprezentanta a LNBF in cupele europene, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, este calificata direct in Final 8, faza in care si-a asigurat prezenta si Olimpia Brasov, prin retragerea echipei Poli National Iasi. Celelalte sase locuri din Final 8 Cupa Romaniei, feminin, editia 2017-2018, vor fi ocupate de invingatoarele dublelor din turul inaugural, precum si de cele mai bune doua invinse. Conform tragerii la sorti, iata cum arata programul meciurilor din turul I al competitiei KO:
 
27 septembrie 2017 (tur)

Echipa A Echipa B
CS Phoenix Galati CSU Alba Iulia
CS Universitatea Cluj CSM Satu Mare
SCM Timisoara Univ Goldis ICIM Arad
CSBT Alexandria ACS BC Sirius Tg Mures
 
30 septembrie 2017 (retur)

Echipa A Echipa B
CSU Alba Iulia CS Phoenix Galati
CSM Satu Mare CS Universitatea Cluj
ICIM Arad SCM Timisoara
ACS BC Sirius Tg. Mures CSBT Alexandria

 
Pe de alta parte, sambata, in vreme ce competitia feminina isi va definitiva tabloul pentru FINAL 8, va demara si intrecerea masculina, in turul inaugural al Cupei Romaniei, masculin, editia 2017-2018, urmand sa evolueze numai echipele care nu au fost inscrise in cupele europene. Astfel, in vreme ce U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Steaua CSM Eximbank, CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu au asigurata prezenta in Final 8, celelalte opt participante se vor lupta in turul inaugural pentru accederea in faza finala a competitiei KO. Conform tragerii la sorti, iata cum arata programul meciurilor din turul I al Cupei Romaniei, masculin, editia 2017-2018:
 
30 septembrie 2017 (tur)

Echipa A Echipa B
BCMU FC Arges Pitesti BC Mures Tg Mures
SCM U Craiova BC SCM Timisoara
CS Phoenix Galati CS Dinamo Bucuresti
Politehnica Iasi BC Timba Timisoara ****
 
04 octombrie 2017 (retur)
 
Echipa A Echipa B
BC Mures Tg Mures BCMU FC Arges Pitesti
BC SCM Timisoara SCM U Craiova
CS Dinamo Bucuresti CS Phoenix Galati
BC Timba Timisoara Politehnica Iasi ****

 **** Dubla confruntare dintre Politehnica Iasi si BC Timba Timisoara a fost amanata prin decizie CCLTO si urmeaza sa se dispute in 18 octombrie (tur) si 25 octombrie (retur).

Si daca tot am amintit de debutul oficial al sezonului intern, sa mai mentionam si faptul ca prima partida televizata din editia 2017-2018 va fi cea gazduita de Sala Sporturilor “Trivale”, dintre echipele BCMU FC Arges Pitesti si BC Mures Tg. Mures, programata pentru 30 septembrie, de la ora 19:15.

Parteneri