Foto

Stelele Baschetului, bucuria copiilor

Zi plina marti pentru baschetbalistii selectionati la COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012. Inainte de a intra in febra meciului de dupa-amiaza, starurile din Divizia A, au fost implicati in doua actiuni sociale desfasurate la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Paul Popescu Neveanu" si la Liceul Teoretic "Iris".

La ora 10:30, echipa Nordului impreuna cu staff-ul Federatiei Romane de Baschet au pornit spre scoala Neveanu, acolo unde micutii ii deja  asteptau cu sufletul la gura pe uriasii jucatori. Imediat, Virgil Stanescu, Bogdan Popescu, Cooley, Dies si Dykes si-au intrat in rol si pentru cateva momente bune au adus o raza de soare in vietile micutilor. Mingile de baschet au aparut rapid, mini-panourile oferite de FRB s-au montat si distractia a inceput. Dupa cateva exemple, pustii au capatat tupeu si cosurile au inceput sa curga. A urmat o scurta vizita in gradinita aflata in cadrul Centrului, dupa care echipa lui Tenter si Badnjarevic s-a indreptat spre Sala Sporturilor "Constantin Jude".

A fost timpul ca Sudul sa intre in actiune, Burlacu, Szijarto si Capusan dand tonul mobilizarii generale. La putine minute dupa ora pranzului, baietii lui Costescu erau la scoala Iris si imparteau autografe adolescentilor. O mare supriza pentru cei prezenti a fost intalnirea cu fosta mare internationala Rodica Armion, cadru didactic la scoala Iris. Presedintele Carmen Tocala s-a imbratisat cu fosta sa colega de la echipa nationala si le-a dezvaluit apoi elevilor  ce jucatoare valoroasa era doamna Armion. Vizibil emotionati de intalnirea cu pustii,  baschetbalistii au uitat de rivalitate, meci si alte probleme si au inceput un dialog cordial cu gazdele lor.

Dupa o prezentare a fiecaruia in parte, baschetbalistii au facut o mica demonstratie, Gutoaia, Troupe si Capusan testand si rezistenta inelului. Uluiti de calitatile jucatorilor, copiii s-au lipit si mai tare de vedetele Sudului, dorind sa faca poze si sa primeasca autografe. Momentul despartirii a fost greu, atat pentru copii, cat si pentru vedete, in urma vizitei ramanand insa materialele sportive daruite (mingi, minipanouri).

Timpul frumos s-a scurs din pacate cu repeziciune, iar marele spectacol urma sa inceapa. Jucatorii s-au retras spre autocar, meditand pe drum la intalnirea emotionanta. Marele meci urma sa inceapa peste cateva ore.


Foto: Virgil Simonescu

Parteneri