Foto

Stelele din LNBM au facut spectacol la BT All Star Game, Sf. Gheorghe 2018

Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a gazduit, miercuri seara, traditionalul eveniment “BT All Star Game”, in care au evoluat sub lumina reflectoarelor cei mai valorosi si iubiti baschetbalisti din Liga nationala de Baschet Masculin. Si, desi rezultatul final al mult asteptatei confruntari dintre selectionatele SUD si NORD a contat doar pentru statistica, sa mentionam pentru istorie ca fluierul final al  celei de-a XVII-a editii a “BT All Star Game” a consemnat victoria celor din Nord, cu scorul de 125-122 (30-35, 33-34, 31-26, 31-27) iar tanarul international roman Bogdan Nicolescu a fost desemnat MVP. Concursurile specifice in care au fost puse la bataie premii in valoare de 1.000 de euro din partea partenerului principal Banca Transilvania au fost adjudecate de Muhamed Pasalic (concursul de aruncari de 3 puncte) si de Camil Berculescu (concursul de slam-dunk), ultimul participand in calitate de invitat special si reusind o actiune spectaculoasa peste Andrei Mandache, care a filmat cu telefonul mobil realizarea internationalului de tineret.
 
Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale baschetului masculin romanesc s-a derulat, miercuri seara, in Arena Sepsi din Sf. Gheorghe, prezentarea vedetelor alese pentru selectionatele NORD si SUD declansand spectacolul stelar din cadrul “BT ALL STAR GAME 2018”. Atmosfera s-a infierbantat in tribune inca de la debut, asistenta aclamandu-l si pe antrenorul echipei locale ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, Zoran Mikes, invitat sa dea startul traditionalei confruntari. Fara sa stea prea mult pe ganduri, stelele din LNBM au declansat pe teren o sarabanda de faze spectaculoase, oferind cu generozitate fanilor baschetului, si nu numai, mai multe slam-dunk-uri inedite, cosuri de la foarte mare distanta, alley-op-uri ingenioase, driblinguri fanteziste si nu in ultimul rand pase imprevizibile. Si chiar daca viteza si intensitatea fazelor nu au fost similare unui meci din campionat, asistenta a aclamat reusitele actorilor principali si a apreciat sprectacolul de pe parchet. Ca si la editiile anterioare, confruntarea baschetbalistica a fost pigmentata cu momente artistice oferite de trupele Dancing Dolls, One Beat si Powe Squad de la Palatul Copiilor din Sf. Gheorghe, dar si cu mult asteptatele concursuri specifice. In prima pauza, “BT ALL STAR 3 POINT CONTEST” a adus pe parchet un cvartet de aruncatori de elita, Pasalic, Zekovic, Jeremic si Troupe demonstrand pe rand ca sunt “lunetisti” de mare precizie. In cele din urma, oradeanul Muhamed Pasalic a castigat concursul de 3 puncte si a intrat in posesia premiului cel mare oferit de Banca Transilvania, in valoare de 1.000 de euro, dar si a unui echipament sportiv oferit de ANDU. Asteptat cu mare interes, “BT ALL STAR GAME SLAM DUNK CONTEST” a fost adjudecat chiar de invitatul special Camil Berculescu, internationalul de tineret reusind sa impresioneze juriul format din selectionerul Romaniei, Zare Markovski, si antrenorul campioanei LNBF, Zoran Mikes. In finala cu Gajovic, tanarul jucator a primit punctaj maxim din partea celor doi tehnicieni, astfel ca Berculescu a intrat in posesia premiului cel mare oferit de Banca Transilvania, in valoare de 1.000 de euro, dar si a unui echipament sportiv oferit de ANDU. Ultima pauza a adus in cadrul “BT ALL STAR CONTEST” patru echipe formate din antrenorii Silvasan, Achim, Sapera si Fleseriu, jucatorii Nicolescu, Kuti, Dragoste si Darwiche, precum si patru juniori de la CSS Sf. Gheorghe. Trecutul, prezentul si viitorul baschetului. A fost un concurs interesant, in care tinerii juniori locali s-au autodepasit, bucurandu-se de fiecare clipa petrecuta pe parchet alaturi de vedetele LNBM. In cele din urma, chiar daca echipa antrenorului Sapera s-a impus gratie procentajului maxim realizat de tehnicianul selectionatei SUD de la linia de aruncari libere, dar premiile oferite de ANDU au fost distribuite in mod egal.
A fost o seara a baschetului, in care rezultatul final al confruntarii dintre selectionatele NORD si SUD, 125-122 (n.n. – statistica oficiala poate fi vizualizata pe http://www.fibalivestats.com/u/FRB/832035), a contat doar pentru istoria statistica a celei de-a XVII editii. La final, cea mai apreciata evolutie a fost cea a internationalului Bogdan Nicolescu, desemnat castigatorul trofeului MVP. In mod traditional, si “BT ALL STAR GAME – SF. GHEORGHE 2018” s-a incheiat cu o impresionanta poza de grup sub o ploaie de baloane, urmata de alte poze si sesiuni de autografe acordate zecilor de copii care se bucurau ca sunt alaturi de vedetele LNBM.
Tot pentru istorie, reamintim componentele celor doua selectionate, stabilite in urma votului publicului, reprezentantilor mass-media si a tehnicului din FRB:

SELECTIONATA SUD
1. LASER Tyler Amos (BC CSU Sibiu)
2. MARTINIC Goran (SCMU Craiova)
3. Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
4. TROUPE Sylvanus Porter (BCMU FC Arges Pitesti)
5. DRAGOSTE Mirel Claudiu (BC CSU Sibiu)
6. PRATT Moneya Durell (BC CSU Sibiu)
7. PALICIUC Radu (BC CSU Sibiu)
8. SIRISCEVIC Ivan (SCMU Craiova)
9. KINNARD II Lawrence (BC CSU Sibiu)
10. ZEKOVIC Dragan (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
11. BACIU Catalin (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
12. AGAFONOV Andriy (BCMU FC Arges Pitesti)
Antrenori
Dan FLESERIU (BC CSU Sibiu) si Hristu SAPERA  (BCMU FC Arges Pitesti)
 
SELECTIONATA NORD
1. WATSON Giordan Lee (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
2. KUTI Nandor Levente (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
3. PASALIC Muhamed (CSM CSU Oradea)
4. MANDACHE Andrei (CSM CSU Oradea)
5. JEREMIC Mladen (BC SCM Timisoara)
6. NICOLESCU Bogdan (CSM CSU Oradea)
7. KROMAH Lasannah V (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
8. GAJOVIC Goran (CSM CSU Oradea)
9. SAKIC Zelijko (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
10. TOROK Rolland (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
11. DIAZ Adrian Humberto (BC SCM Timisoara)
12. BARRO Ousmanne (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Antrenori
Cristian ACHIM (CSM CSU Oradea) si Mihai SILVASAN (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)


FOTO - Vedetele din LNBM sub o ploaie de baloane multicolore (credit Alina Cojocaru)

Parteneri