Foto

Stelele LNBF au facut spectacol la All Star Game, Brasov 2016

Sala Sporturilor “DP Colibasi” din Brasov a gazduit in aceste zile doua evenimente majore ale baschetului feminin romanesc, Final 4 Cupa Romaniei si All Star Game, impatimitii sportului cu mingea la cos venind in numar mare sa se bucure din plin de demonstratiile vedetelor Ligii Nationale de Baschet Feminin. Iar asistenta n-a avut deloc ce regreta, delectandu-se de spectacole baschetbalistice la inaltime, atat la disputele celor din “careul de asi” al Cupei Romaniei, cat si la traditionala demonstratie anuala a stelelor LNBF.
De altfel, dupa ce sambata si duminica fanii baschetului au asistat la marea batalie pentru trofeul intrecerii KO, adjudecat intr-o maniera categorica de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, care si-a trecut pentru a doua oara consecutiv numele in istoricul castigatoarelor Cupei Romaniei, luni seara, sarbatoarea baschetului feminin a continuat la traditionalul ALL STAR GAME. In care sportivele si antrenorii selectati pentru disputa dintre Nord si Sud au incercat cu zambetul pe buze timp de doua ore sa ofere publicului din tribune un show agreabil, din care n-au lipsit fazele spectaculoase, pasele ingenioase, reusitele deosebite, dar si momentele hazlii. Iar spectatorii s-au bucurat atat de jocul in sine dintre selectionatele Nord si Sud, dar si de diversele surprize organizatorice si de traditionalele concursuri, cele mai gustate de public fiind KIDS Contest, SKILLS Contest, 3 Points Contest si All Star Contest (un concurs in cadrul caruia s-au intrecut trei echipe formate din cate o sportiva de la ASG, un antrenor de la ASG, dar si cate un tanar baschetbalist din echipa de baby de la Galactica Brasov). Un moment aparte a avut loc chiar in deschiderea show-ului, cand publicul a aclamat minute-n sir prezenta pe podea a fostei mari glorii a baschetului romanesc, Magdolna Jerebie, care a participat la angajarea 1x1 dupa care a primit din partea presedintelui FRB, Horia Paun, un mare buchet de flori si o placheta de excelenta pentru o cariera de exceptie. A urmat spectacolul baschetbalistic oferit cu generozitate de vedetele LNBF, atmosfera destinsa din teren contribuind la reusita evenimentului. Si chiar daca rezultatul final a contat doar pentru statistica, trebuie sa remarcam ca finalul de joc a consemnat victoria selectionatei NORD, cu scorul de 106-97, in vreme ce MVP-ul intalnirii a fost desemnata Jelena Antic, de la CSU Alba Iulia. Si daca tot am mentionat de castigatoarea celui mai important trofeu, va prezenta mai jos si celelalte premii speciale:
SKILLS CONTEST – Ana Ferariu (Olimpia CSU Brasov)
3 POINTS CONTEST – Biljana Pesovic (Olimpia CSU Brasov), care a castigat barajul disputat cu Andreea Olah si Amanda Thompson
ALL STAR CONTEST – echipa SUD 1 (formata din antrenorul Dan Calancea, Gabriela Irimia si reprezentantul echipei de babybaschet Galactica Brasov)
 
Dar iata si componenta selectionatelor de la ALL STAR GAME – BRASOV 2016:

SUD
1. GREEN Porchia – CSM Targoviste
2. CHIVU Alina – CSBT Alexandria (a inlocuit-o pe Flori Diaconu, accidentata)
3. ARNOLD Shanita Tava – CSBT Alexandria
4. FERARIU Ana – Olimpia CSU Brasov
5. OLAH (OROSZ) Andreea – CSM Targoviste
6. IRIMIA Gabriela – Olimpia CSU Brasov
7. PESOVIC Biljana – Olimpia CSU Brasov
8. FILIP Romina – Phoenix Galati
9. BARTEE Carla – Olimpia CSU Brasov
10. DEMETER Hanna – Phoenix Galati
11. MITIC Jelena – Olimpia CSU Brasov
12. ROCHEL Cassandra – Phoenix Galati

Antrenori
CALANCEA Dan – Olimpia CSU Brasov
PIPEREA Madalin – CSBT Alexandria (nu a fost prezent, fiind in cantonamentul lotului feminin U15 al Romaniei)
 
NORD
1. PARAU Annemarie – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
2. JEFFERY Janeesa – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
3. URSU Sonia – CSU Alba Iulia
4. STOENESCU Ancuta – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
5. FERENCZI Flavia – Universitatea Cluj-Napoca (nu a fost prezenta, accidentata)
6. MARSHALL Tyaunna – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
7. UIUIU Alexandra – CSU Alba Iulia (nu a fost prezenta, accidentata)
8. THOMPSON Amanda – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
9. ANTIC Jelena – CSU Alba Iulia
10. EVANS Shante – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
11. DYER Shawnta – CSU Alba Iulia
12. LOVASZ Izabella – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe



Antrenori
MIKES Zoran – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
POPOV Miroslav – CSU Alba Iulia

Parteneri