Foto

Succes la Balul de caritate de la Timisoara

La putine momente dupa terminarea COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012, vedetele din Divizia A au inlocuit sorturile si tricourile de joc cu sacourile si camasile pentru a participa la traditionalul Bal de Caritate organizat de Federatia Romana de Baschet dupa fiecare eveniment. Ca de fiecare data in ultimii ani, familia baschetului romanesc s-a reunit in numar mare si la actiunea de caritate de la Timisoara pentru a oferi un mic sprijin celor aflati in dificultate.
Pe rand, Dykes, Burlacu, Forte, Stanescu, Cooley, Arnautovic, Tenter, Costescu si celelalte "stele" divizionare, precum si diverse personalitati locale ale orasului de pe Bega, dar si cativa dintre presedintii de cluburi din Divizia A si fostul mare portar Bogdan Stelea, si-au facut aparitia la evenimentul din Salonul Belvedere al Hotelului Timisoara. Dupa un scurt discurs de multumire tinut de presedintele BC Timisoara, Leontin de Maio, presedintele Federatiei Romane de Baschet a deschis balul de caritate, explicand ca a devenit o traditie pentru familia baschetului autohton sa intinda o mana de ajutor in fiecare oras in care poposeste caravana "stelelor". Printre obiectele scoase de aceasta data la licitatie pentru strangerea de fonduri s-au regasit tricoul COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012, cu semnaturile tuturor jucatorilor, mingea oficiala de joc semnata de stelele Diviziei A, tricoul de campioana al echipei U-Mobitelco Cluj-Napoca, semnat de Silvasan si compania, tricourile din Liga Balcanica ale timisorenilor Dan Paltinisanu, Zlatko Jovanovic si Bogdan Popescu. Piesele de rezistenta ale Balului au fost doua mingi de tenis cu semnaturi celebre, oferite pentru actiunea de caritate de catre presedintele Fundatiei Olimpice Romane, domnul Ion Tiriac, si de doamna Geta Uglai, care a cedat un obiect valoros din colectia personala, in memoria sotului sau, fostul mare international Ioan "Jean" Uglai. Pe aceasta cale Federatia Romana de Baschet multumeste atat domnului Ion Tiriac, cat si doamnei Geta Uglai, pentru ca ne-au fost alaturi ca intotdeauna si ne-au sprijinit sa ne atingem scopul de a-i ajuta pe cei doi minori cu probleme medicale grave. De mentionat ca una dintre mingile de tenis avea semnatura legendarului Ilie Nastase, in vreme ce a doua purta autografele celebrilor jucatori Federer, Nadal si Djokovic.

Dupa doua ore de licitat intens, familia baschetului a tras linie si a contabilizat peste 15.000 de lei, bani care au fost deja donati pentru ajutorarea celor doi copii cu probleme medicale din Timisoara. Pentru unul dintre ei se vor achizitiona doua orteze, iar pentru celalalt se vor acoperi costurilor interventiei chirurgicale oftalmologice.

Pe aceasta cale, dorim sa le multumim tuturor celor care au contribuit din plin la strangerea de fonduri, sumele respective reusind sa aduca un licar de lumina si bucurie in sufletele celor doi minori. Federatia Romana de Baschet a donat la actiunea de la Timisoara banii necesari pentru achizitionarea ortezelor, in vreme ce deputatul Gheorghe Ciobanu, Leontin de Maio, Liviu Puicu, Cornel Lungu, Serban Sere, Sebastian Raducanu, Vladimir Arnautovic, Radovankovic Javor, Hadrian Mateescu si Stefan Lecca au contribuit la strangerea sumei necesara pentru interventia chirurgicala.

Parteneri