Foto

Supercupa Romaniei, in direct pe Digi Sport 2

Performerele sezonului trecut din baschetul masculin romanesc, respectiv CSM CSU Oradea, campioana LNBM, si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, castigatoarea Cupei Romaniei, se confrunta, astazi, de la ora 18:00, in Arena “Antonio Alexe” din Oradea, intr-o disputa la capatul careia vom afla noua castigatoare a Supercupei Romaniei. Meciul va fi transmis in direct de DIGI SPORT 2.
 
Ca si in anii anteriori, noul sezon al baschetului masculin romanesc debuteaza in forta cu un eveniment important, care aduce fata in fata laureatele editiei 2015/2016, CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmand sa joace astazi, de la ora 18:00, cu Supercupa Romaniei pe masa. Cum era de asteptat, interesul manifestat de fani pentru prima disputa oficiala a noului sezon este unul major, organizatorii anuntand ca tribunele Arenei Antonio Alexe din Oradea vor fi arhipline, majoritatea biletelor de acces fiind deja vandute.
Interesant de remarcat este faptul ca niciuna dintre combatante nu are in palmares trofeul Supercupa Romaniei, astfel ca antrenorii Cristian Achim si Mihai Silvasan isi doresc enorm ca echipele lor sa “sparga gheata”. Bazandu-se pe un lot de jucatori remaniat in mare masura fata de sezonul trecut, campioana CSM CSU Oradea se va baza atat pe forta de joc a internationalilor romani Titus Nicoara, Bogdan Tibirana, Catalin Petrisor, Bogdan Nicolescu si Andrei Mandache (n.n. - recuperare medicala), dar si pe inventivitatea si precizia strainilor Branko Mirkovic, Sean Barnette, Zarko Comagic, Sean Denison, Muhamed Pasalic sau Martin Zeno. De partea cealalta, detinatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, va miza pe un lot intarit in vara, varful de lance fiind internationalul roman Vlad Moldoveanu, dar si strainii Ousmane Barro (n.n. - recuperare medicala), Aleksandar Rasic, Maxim Pustozvonov, acestia alaturandu-se unui nucleu format din Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Rolland Torok, Teodor Jucan, Kuti Nandor si Tudor Gheorghe.
Conform deciziei Biroului Federal, Supercupa Romaniei, editia 2016, se desfasoara conform Regulamentului Specific al LNBM, printre regulile importante fiind acelea referitoare la 5 jucatori straini inscrisi pe foaia oficiala de arbitraj si la cea cu obligativitatea prezentei unui jucator roman pe teren pe toata durata jocului.
Si apropos de interesul fanilor si de bilete, pentru fluidizarea accesului in sala, organizatorii au anuntat ca intrarea in arena se va face incepand cu ora 16:00, cu urmatoarele precizari: “Accesul se face pe baza prezentarii pentru scanare a biletului sau abonamentului. Rugam posesorii de abonamente si bilete achizitionate anticipat (indiferent ca sunt tiparite ori in format electronic) sa le pregateasca din timp, inainte de a le veni randul la scanat. Acest lucru va fluidiza procesul de intrare in sala. Dupa scanare, se va face controlul corporal, pentru a preveni incidente nedorite. Intregul proces dureaza cateva secunde pentru fiecare persoana in parte. Daca aveti in dotare genti, acestea vor fi verificate la randul lor iar procesul de control va fi prelungit cu cateva secunde…"
Disputa pentru Supercupa Romaniei, editia 2016, va fi transmisa in direct pe DIGI SPORT 2 iar evolutia scorului poate fi urmarita si pe widgetul de live-score de pe site-ul oficial al FR Baschet.

Parteneri