Foto

Sustinere olimpica pentru baschetul 3x3

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, impreuna cu fostii campioni olimpici Georgeta Andrunache, Alina Dumitru si Viorica Susanu, au impartasit, marti seara, bucuria de a juca baschet 3x3, noua disciplina olimpica, pe terenul special amenajat pe espalanada de langa Casa Olimpica din Bucuresti. La evenimentul organizat de COSR, Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, au mai participat activ si jucatori care au obtinut performante remarcabile pentru Romania in competitiile europene si mondiale de baschet 3x3, precum si membrii Fundatiei Motivation Romania si Special Olympics Romania. Cum era si firesc, pe teren au evoluat alaturi de medaliatii olimpici si cateva nume sonore ale baschetului 3x3, sportivi care au obtinut rezultate excelente la nivel international, precum fostele vicecampioane ale Europei, Anca Sipos si Andra Haas, ex-campionii continentali, Angel Santana si Catalin Vlaicu, precum si mai tinerii Catalin Milos, Dani Mainea, Cristian Mainea si Tudor Garbea.
Meciurile de baschet 3x3 din cadrul mini-turneului demonstrativ, in fapt, o adevarata pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive nou introdusa in programul Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo din 2020, s-au bucurat de sustinere si de pe margine. Printre cei prezenti la eveniment s-au mai numarat secretarul general COSR, George Boroi, vicepresedintii COSR, Camelia Potec (si presedinte FR Natatie si Pentatlon Modern) si Alexandru Dedu (si presedinte FR Handbal), Laura Badea Carlescu, campioana olimpica la floreta si medaliata cu argint cu echipa la Atlanta 1996 dupa bronzul de la Barcelona 1992, in prezent presedinte FR Scrima, precum si gimnastii Marian Dragulescu, argint la sol si bronz la sarituri si cu echipa, la Atena 2004, si Silvia Stroescu, campioana olimpica cu echipa la Atena 2004. Nu in ultimul rand, evenimentul s-a mai bucurat si de prezenta presedintelui de onoare al FRB, Carmen Tocala, dar si a presedintelui FRB, Horia Paun.
“Dorim sa aducem cat mai multi copii si tineri catre sport si un stil de viata cat mai activ. Vrem sa formam o cultura sportiva in randul copiilor si publicului larg si sa constientizam parintii in legatura cu rolul educativ al sportului si al olimpismului”, a spus Mihai Covaliu, dupa care presedintele COSR a mai punctate: “Baschetul 3x3 este din ce in ce mai popular la noi in tara si am fi bucurosi daca Romania ar fi reprezentata atat la feminin cat si la masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo”.
Membrii Fundatiei Motivation Romania si Special Olympics Romania au primit plachete, tricouri si promotionale cu insemnele olimpice, iar fiecare jucator de baschet participant a primit cate un echipament sportiv.
Pastrand reteta turneelor de baschet 3x3, echipa de majorete a UNEFS pregatita de Silvia Stroescu a incins atmosfera cu evolutii deosebite.

Parteneri