Foto

Tabloul complet al Final 4 Cupa Romaniei, feminin si masculin

In urma rezultatelor inregistrate in ultima saptamana in cadrul sferturilor de finala ale Cupei Romaniei (masculin + feminin) au fost stabilite cele opt echipe din LNBM si LNBF care vor lupta in turneele finale ale competiei KO pentru cucerirea trofeelor puse in joc de Federatia Romana de Baschet.
 
In competitia feminina, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, CSM Targoviste, CSBT Alexandria si ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, au obtinut accesul in Final 4 Cupa Romaniei, batalia finala pentru trofeu fiind programata in 27-28 martie 2014, intr-o locatie care va fi stabilita in perioada urmatoare.
Astfel, detinatoarea trofeului, CSM Targoviste va avea ocazia sa-si apere trofeul castigat in editia precedenta in fata CSU Alba Iulia, in vreme ce finalista a fost nevoita sa paraseasca intrecerea, fiind eliminata de campioana en-titre BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad. Tabloul Final 4 este completat de CSBT Alexandria, o surpriza placuta a actualului sezon, dar si de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, singura reprezentanta a LNBF care a participat in acest an in EuroCup Women fiind dornica sa obtina un rezultat notabil in faza finala. Dar iata si rezultatele inregistrate in sferturile de finala:
 
CS Universitatea Alba Iulia - BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad 77-72
BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad– CS Universitatea Alba Iulia 72-52
 
CSBT Alexandria – CS Municipal Satu Mare 82-51
CS Municipal Satu Mare – CSBT Alexandria 53-79
 
Olimpia Brasov – CS Municipal Targoviste 41-80
CS Municipal Targoviste– Olimpia Brasov 77-75
 
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – BCM Danzio Timisoara 82-46
BCM Danzio Timisoara – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 51-83
 
 
In intrecerea similara masculina, CSU Asesoft Ploiesti, BCM U Pitesti, CSM Oradea si Energia Rovinari au reusit sa obtina vizele pentru Final 4 Cupa Romaniei, marea lupta pentru trofeu fiind programata pentru perioada 11-12 aprilie, intr-o locatie care va fi stabilita cat de curand.
Conform rezultatelor, finalistele editiei precedente, Gaz Metan Medias si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, vor absenta de la turneul final, in locul lor asigurandu-si prezenta surprinzatoarea Energia Rovinari, dar si BCM U Pitesti, castigatoarea competitiei KO in editia 2011/2012. Prezenta constanta in fazele finale ale Cupei Romaniei din ultimul deceniu, campioana CSU Asesoft Ploiesti completeaza tabloul Final 4, alaturi de CSM Oradea, astfel ca marea batalie pentru trofeu se anunta de pe acum a fi extrem de interesanta. Dar iata si rezultatele inregistrate in sferturile de finala:
 
BC Farul Constanta – Energia Rovinari 69-110
Energia Rovinari– BC Farul Constanta 118-49
 
BCM U Pitesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 84-69
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca – BCM U Pitesti 63-75
 
CSM Oradea – BC Timisoara 98-82
BC Timisoara – CSM Oradea 70-77
 
CSU Asesoft Ploiesti – BC Mures Tg. Mures 102-69
BC Mures Tg. Mures – CSU Asesoft Ploiesti 75-73

Parteneri