Foto

Tabloul complet pentru Eurobasket 2017!

Sambata seara s-a  incheiat campania de calificare pentru Eurobasket 2017, competitie care va avea loc in vara anului viitor in Turcia, Romania, Finlanda si Israel. Iar daca pana sambata seara se cunosteau numele a 13 dintre nationalele participante la turneul final continental, ultimul fluier din campania de calificare a limpezit definitiv lucrurile si a completat celelalte si 11 locuri vacante. Astfel, la startul celei mai importante intreceri continentale din 2017 vor fi prezente Turcia, Romania, Finlanda si Israel, in calitate de tari organizatoare, Spania, Lituania, Franta, Serbia, Grecia, Italia, Cehia, Letonia si Croatia, gratie performantelor de la Eurobasket 2015, fiind participante la barajul olimpic pentru Rio sau participante la JO 2016, precum si Belgia, Germania, Rusia, Polonia, Slovenia, Georgia si Ungaria, in calitate de tari care au castigat grupele de calificare, dar si Islanda, Marea Britanie, Muntenegru si Ucraina, ultimele patru calificandu-se de pe pozitia secunda in grupele care s-au incheiat sambata seara.
 
Dupa aproape trei saptamani de mare lupta, sambata seara, s-a incheiat campania de calificare la Eurobasket 2017, 11 natiuni completand tabloul participantelor la marea competitie continentala de anul viitor. Astfel, dupa derularea etapelor din cele sapte grupe de calificare, in perioada 31 august – 17 septembrie, trei reprezentative, Rusia, Slovenia si Ungaria, au acces la turneul final continental fara sa cunoasca infrangerea in aceasta campanie, in vreme ce Belgia, Germania, Polonia si Georgia au intrat in posesia vizelor pentru Eurobasket 2017 din pozitia de castigatoare a grupelor A, B, D si F. Lupta accerba a fost pentru ultimele patru bilete la masa celor mari, FIBA realizand un clasament separat cu echipele de pe locul secund. Tinand cont de criteriile anuntate anterior de FIBA, ultimele patru nationale au fost Islanda, Marea Britanie, Muntenegru si Ucraina, care au reusit sa le devanseze in acest ultim top pe Olanda, Bosnia&Hertegovina si Estonia.
Mai multe detalii despre rezultatele din calificari, statistici sau clasamnente - http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qualifiers

Pe langa aceste 11 echipe nationale care au obtinut prin lupta calificarea la Eurobasket 2017, mai sunt alte 13 reprezentative care vor fi prezente la turneul final european de anul viitor gratie altor criterii:
Tari organizatoare - Turcia, Romania, Israel si Finlanda
Participante la barajul olimpic pentru Rio sau participante la JO 2016 – Spania, Lituania, Franta, Serbia, Grecia, Italia, Cehia, Letonia si Croatia
Numele acestor 24 de echipe nationale vor fi introduse in urnele FIBA, in 22 noiembrie 2016, data la care va fi oficiata la Istanbul tragerea la sorti a grupelor Eurobasket 2017, una dintre cele patru serii ale intrecerii continentale urmand sa se desfasoare in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Parteneri